Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Horner heeft duidelijk advies voor Perez na nieuw verlies van Verstappen

Een paar races geleden geloofde Sergio Perez nog in de wereldtitel. Of dat nu nog steeds zo is, is nog maar de vraag. Zijn teambaas heeft wel wat advies voor hem.

Perez Red Bull Spanish GP Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-coureur Sergio Perez staat op dit moment tweede in het Formule 1-kampioenschap, achter zijn teamgenoot Max Verstappen. Het gat tussen de twee coureurs is inmiddels opgelopen tot 53 punten. Dit betekent dat de Nederlander twee races kan uitvallen en dan staat hij alsnog bovenaan in het kampioenschap.

Toch is Red Bull-teambaas Christian Horner tevreden over de prestatie van Sergio Perez in Spanje. "Hij was echt op jacht naar het podium aan het einde van de race", vertelt hij aan Sky Sports. "Hij verloor wat terrein in de eerste ronde, maar zijn herstel was ontzettend sterk. Hij kwalificeerde zich buiten zijn normale positie en ik denk dat als hij in zijn normale positie had gekwalificeerd, hij er echt bij gezeten had vandaag."

Kritiek van Nico Rosberg

Nico Rosberg, oud Mercedes-coureur en winnaar van het Formule 1-kampioenschap in 2016, presenteert nu voor Sky Sports F1 en ging hier fel op in: "Christian, je zei net dat Perez een goede race heeft gereden maar ik vond juist dat hij een gebrek aan snelheid had, al helemaal tijdens het eerste gedeelte van de race. Klopt dit niet? In vergelijking met Max waren er een aantal ronden met best een flink verschil."

"Jij bent ook wel kritisch", antwoordt Horner gevat. "Nu ben je uit de auto gestapt en bekritiseer je alle mannen op het veld. Maar ik denk inderdaad dat hij wat terrein verloor in de eerste ronden, hij had ook geen goede start. Als je bijvoorbeeld kijkt naar George Russell, hij verliet even de baan en keerde terug, dat allemaal zonder een straf. En ik denk dat dit het verschil is geweest. Checo zijn race werd steeds sterker en voornamelijk in de laatste stint was hij snel, maar er waren niet genoeg ronden om te vechten voor het podium."

Advies voor Perez

Horner heeft nog wel een tip voor zijn Mexicaanse Red Bull-rijder. "Als je naar de punten kijkt, zie je een aanzienlijk gat tussen Perez en teamgenoot Max Verstappen, en ik denk dat dit juist wat druk bij Checo weg moet nemen. Hij heeft niets te verliezen. En ik denk dat hij gewoon moet relaxen, moet uitademen en gewoon moet rijden zoals we weten dat hij kan rijden."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024