Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner heeft duidelijke boodschap voor Magnussen na crash met Perez

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de zware crash tussen Sergio Perez en Kevin Magnussen. De schade aan de auto van Perez is groot en Horner gaat in op de rol van Magnussen in het geheel.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vrijwel het enige moment dat tot de verbeelding sprak tijdens de Grand Prix van Monaco vond al heel vroeg plaats in de race. Sergio Perez en Kevin Magnussen raakten elkaar vlak na de start en dat zorgde voor een heftige crash in bocht twee. De twee kemphanen werden uitgeschakeld, net als Nico Hulkenberg. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert op het incident.

"Het verbaasde me dat het niet werd onderzocht werd, want het was een behoorlijk heftig incident. Om een wiel aan de binnenkant te zetten op een deel van de baan dat alleen maar smaller wordt, dan zou je verwachten dat hij zich terug zou trekken. Hij (Magnussen, red.) heeft niet alleen Checo's race en de auto verwoest, maar ook de race van zijn teamgenoot. Dat is dus niet zo slim", zo vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365.

"Het is een duidelijk een ernstig ongeluk en het is een zeer kostbare crash. Je focust je onmiddellijk op de veiligheid van de coureur. De auto kan worden gerepareerd en de structuur en de halo deden hun werk. Het belangrijkste is dat Checo in staat was om zelf ongedeerd weg te lopen naar wat op het eerste oog op een zeer vervelend incident leek."

Hoe kijkt Horner dan naar de prestaties van Perez? "Dit weekend was behoorlijk zwaar voor hem. In de eerste zes races was hij heel sterk, hij zette de auto op de eerste rij neer in de kwalificatie en finishte op de tweede en derde plek. Hij scoorde heel goed en we moeten ervoor zorgen dat hij terug in dat momentum komt en dat we geen dip zien."

Betekent dat nog iets voor de timing van de beslissing wie er bij Red Bull naast Max Verstappen komt te rijden in 2025? "Niet echt. We zullen een beslissing nemen in de toekomst", zo sluit Horner af.

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen