Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner heeft geen moeite met kopiërende teams: "Imitatie grootste vorm van vleierij"

Red Bull was met de RB19 ongelofelijk dominant in 2023 en teambaas Christian Horner denkt daarom dat andere teams het concept gedeeltelijk gaan kopiëren. Of hij er moeite mee heeft? Helemaal niet.

Horner Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nog nooit was een team zo dominant in de Formule 1. Red Bull rolde de baan op in Bahrein, was verreweg de snelste en zou dat momentum het hele seizoen vasthouden. Met 21 zeges in 22 races en een dominante Max Verstappen werden de geschiedenisboeken grotendeels herschreven. Gaandeweg het seizoen zag je wel dat andere teams de ontwikkelingsrichting van Red Bull gingen opzoeken.

Mercedes stapte bijvoorbeeld op een gegeven moment over op een concept met sidepods, terwijl de McLarens en Aston Martins sowieso al veel op de Red Bull leken. Christian Horner, die het jaar fijn afsloot met een hoge Britse onderscheiding, vindt het geen probleem en denkt dat we het opnieuw gaan zien in 2024.

"Imitatie is de grootste vorm van vleierij", vertelt Horner tegen PlanetF1. "Ik denk dat de Formule 1 op die manier opereert, dus ik ben er zeker van dat een aantal auto's op de RB19 zullen lijken in 2024. Ik denk dat wij de lat hoger hebben gelegd. We hebben interne hoogtepunten bereikt die we nog nooit eerder voor elkaar hebben gekregen. De manier waarop het hele team als groep samenwerkt, met alle afdelingen die elkaar ondersteunen... Het is niet zo dat de prestaties uit één bepaalde zaak voortkomen."

"We waren verrast"

Sterker nog, Horner geeft toe dat de voorsprong van Red Bull hem ook verraste. "Ja, we waren verrast, want in 2022 werd er een compleet nieuwe set aan reglementen ingevoerd. Het duurt altijd even voordat alles tot rust komt en samenvalt. Ik denk dat we dit jaar op verschillende momenten verschillende tegenstanders hebben gezien, dus onze prestatie was de enige constante factor. Ik ben er echter zeker van dat dat volgend jaar gaat veranderen, want de reglementen blijven weer gelijk."

"Natuurlijk zal er sprake zijn van kleinere verschillen", vervolgt Horner zijn verhaal. "Maar het is verbazingwekkend op welk consistente niveau het team heeft gefunctioneerd. We hebben onder allerlei omstandigheden en op allerlei circuits 21 Grand Prix-overwinningen en zes een-tweetjes behaald én allerlei records verbroken door de meeste opeenvolgende zeges te pakken."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen