Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner heeft geen spijt van 'druk zetten' op voormalig wedstrijdleider Masi

Door de keuzes die zijn gemaakt in de slotfase van de GP van Abu Dhabi moest wedstrijdleider Michael Masi uiteindelijk vertrekken. Mede door Red Bull stond de FIA erg onder druk, al heeft teambaas Christian Horner hier geen moment spijt van.

Horner Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Het Formule 1-seizoen van 2022 komt steeds dichter bij, maar de nasleep van de Grand Prix van Abu Dhabi eind vorig jaar is nog steeds te merken. Onlangs werden er hervormingen doorgevoerd binnen de koningsklasse, waardoor wedstrijdleider Michael Masi zijn taken moest neerleggen.

Vooral het kamp van Mercedes vond de positie van Masi onhoudbaar na de GP van Abu Dhabi. Teambaas Toto Wolff pleitte voor hervormingen, al zijn er meerdere oorzaken van de hervormingen binnen de FIA. Gedurende de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd de wedstrijdleiding meermaals onder druk gezet door zowel Mercedes als door Red Bull.

Uiteindelijk heeft de druk van de Oostenrijkse renstal ook een steentje bijgedragen aan de situatie, al vindt Christian Horner niet dat hij spijt moet hebben van zijn acties. "Het is mijn taak om alles te doen wat het beste is voor mijn team", zegt hij in gesprek met de Financial Times. "Als ik dat niet had gedaan, dan doe ik mijn werk niet goed."

Meerdere klachten van Red Bull richting de FIA

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 zagen we vanuit Mercedes en Red Bull regelmatig negatieve uitlatingen over de wedstrijdleiding. "Ik heb veel geklaagd naar de wedstrijdleider, maar er gebeurde niets. Ik wist wel dat er bepaalde druk was.. van de andere kant, dus probeer je die druk te counteren."

Na afloop van de seizoensafsluiter, waar Max Verstappen wereldkampioen werd, was Mercedes zeer oneens over de gang van zaken. Toch zag het team van Lewis Hamilton af van een protest, al werd er wel een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen. Na afloop van dit onderzoek moest Masi vertrekken als wedstrijdleider en werden er een aantal processen binnen de sport veranderd.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022