Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner heeft geen spijt van 'druk zetten' op voormalig wedstrijdleider Masi

Door de keuzes die zijn gemaakt in de slotfase van de GP van Abu Dhabi moest wedstrijdleider Michael Masi uiteindelijk vertrekken. Mede door Red Bull stond de FIA erg onder druk, al heeft teambaas Christian Horner hier geen moment spijt van.

Het Formule 1-seizoen van 2022 komt steeds dichter bij, maar de nasleep van de Grand Prix van Abu Dhabi eind vorig jaar is nog steeds te merken. Onlangs werden er hervormingen doorgevoerd binnen de koningsklasse, waardoor wedstrijdleider Michael Masi zijn taken moest neerleggen. Vooral het kamp van Mercedes vond de positie van Masi onhoudbaar na de GP van Abu Dhabi. Teambaas Toto Wolff pleitte voor hervormingen, al zijn er meerdere oorzaken van de hervormingen binnen de FIA. Gedurende de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd de wedstrijdleiding meermaals onder druk gezet door zowel Mercedes als door Red Bull. Uiteindelijk heeft de druk van de Oostenrijkse renstal ook een steentje bijgedragen aan de situatie, al vindt Christian Horner niet dat hij spijt moet hebben van zijn acties. "Het is mijn taak om alles te doen wat het beste is voor mijn team", zegt hij in gesprek met de Financial Times . "Als ik dat niet had gedaan, dan doe ik mijn werk niet goed."

Meerdere klachten van Red Bull richting de FIA

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 zagen we vanuit Mercedes en Red Bull regelmatig negatieve uitlatingen over de wedstrijdleiding. "Ik heb veel geklaagd naar de wedstrijdleider, maar er gebeurde niets. Ik wist wel dat er bepaalde druk was.. van de andere kant, dus probeer je die druk te counteren." Na afloop van de seizoensafsluiter, waar Max Verstappen wereldkampioen werd, was Mercedes zeer oneens over de gang van zaken. Toch zag het team van Lewis Hamilton af van een protest, al werd er wel een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen. Na afloop van dit onderzoek moest Masi vertrekken als wedstrijdleider en werden er een aantal processen binnen de sport veranderd.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024