Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner heeft geen spijt van overstap Red Bull-kopstuk naar Aston Martin: "Voel me juist gevleid"

Dat Aston Martin in 2023 zeer competitief is, heeft deels te maken met het feit dat ze het Red Bull-concept volgen bij de bouw van de AMR23. Heeft Christian Horner spijt dat ze een van hun kopstukken hebben laten overstappen? Nee hoor.

Red Bull hoeft natuurlijk nog lang niet te klagen, want na een dominante één-twee in Bahrein is het team van Max Verstappen en Sergio Perez nog met afstand het te kloppen team. Daarachter wordt het echter spannend bij de topteams, waar een nieuwe concurrent naam maakt: Aston Martin. Mede door het volgen van de Red Bull-filosofie kon het Britse team een zeer competitieve auto neerzetten, waarmee Fernando Alonso in de openingsrace een podiumplaats kon veroveren. Dat Aston Martin nu wat meer Red Bull-invloed heeft, komt niet als een verrassing: Dan Fallows, voorheen hoofd-aerodynamicus bij het Oostenrijkse team, stapte over naar Aston Martin en werd daar technisch directeur. Gevraagd door RacingNews365 of Christian Horner spijt heeft dat ze dit hebben laten gebeuren, antwoordt hij: "Nee hoor, want we hebben nog steeds een fantastisch team hier. Alles verandert in dit wereldje en niets staat stil. Ik voel me juist gevleid om iets van onze auto te zien in hun auto, dus weet je: het is fantastisch om die drie auto's op het podium te zien."

Horner rekent zich niet rijk

Red Bull heeft er mogelijk een nieuwe concurrent bij, maar vooralsnog lijkt het team van Horner te domineren. Toch wil de Britse teambaas niet te hard van stapel lopen. Hij benadrukt dat er nog maar één race is gereden in 2023 en dat het nog alle kanten op kan gaan. "Men heeft in deze sport een kort geheugen", zo vervolgt hij. "Je bent maar zo goed als je laatste race. Op de zondag waren we helden, maar een dag later kan alles anders zijn. Binnenkort kan het Ferrari, Mercedes of Aston Martin zijn. We moeten ons niet laten leiden door één goed resultaat. Het is nog maar de start van een marathon." "Daarnaast is het circuit van Bahrein een uniek circuit. Laten we eerst maar eens kijken wat er gebeurt in Djedda en in Melbourne voordat we conclusies trekken", aldus Horner.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen