Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Op een dag zal Max de knoop doorhakken"

Is Max Verstappen al op de top van zijn kunnen? Nog niet, aldus Christian Horner in gesprek met RacingNews365. De Nederlander kan nog even door, maar volgens Horner moet men niet raar opkijken als hij ineens weg is.

De komende jaren hoeven de Nederlandse Formule 1-fans zich geen zorgen te maken over Max Verstappen en zijn carrière. Althans, als hij zijn contract respecteert. De tweevoudig wereldkampioen verlengde na zijn eerste titel zijn contract bij Red Bull en is nog ten minste tot en met 2028 te bewonderen bij het Oostenrijkse topteam.

Toch liet Verstappen zich de laatste tijd meermaals negatief uit over de veranderingen in de koningsklasse, bijvoorbeeld over de volle kalender en de drukkere weekenden. Kan er een moment komen dat hij er genoeg van heeft? RacingNews365 vroeg het onlangs aan teambaas Christian Horner in een exclusief interview, waarop de Brit moest toegeven dat hij zomaar een keer kan stoppen.

Een 'Nico Rosberg-actie' en zomaar aankondigen dat hij stopt? Dat is mogelijk. "Ik denk dat Max zo iemand is die gewoon op een dag de knoop zal doorhakken en kiest wat hij wil. Toch is hij maar 25 en is hij op dit moment nog gemotiveerd en hongerig", zegt Horner. Men moet niet raar opkijken als er dus ineens een einde komt aan de F1-carrière van Verstappen, maar de komende tijd kunnen zijn fans nog genieten.

"Ik denk dat hij nog wel een aantal jaartjes heeft", aldus de Red Bull-teambaas.

Verstappen beter en beter

Gevraagd of Verstappen momenteel in topvorm is, legt Horner uit dat de piek in prestaties nog niet is bereikt bij de Nederlander. "Ik denk dat hij nog steeds leert. Hij wordt meer ervaren en daarmee wordt hij een completere coureur. Die innerlijke honger, skill en drive is er echter vanaf de eerste dag al geweest."

"Toch wordt hij completer", aldus Horner, die Verstappen zonder enige twijfel op de eerste plaats zet. "Op dit moment is hij de allerbeste coureur en eigenlijk is dat de laatste drie, vier jaar al zo!"

Ook interessant:

Mercedes hoopt op wonderwapen in strijd met Verstappen

Deze week in de RN365 F1-podcast speciale aandacht voor de GP in Imola, de kansen van Verstappen aldaar en de grote aanstaande update voor de Mercedes-bolide. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk praten je bij. Beluister 'm hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'