Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Horner heeft harde boodschap voor Perez na verlies van Verstappen

Sergio Perez dacht dat de start op medium banden hem in Miami uiteindelijk de overwinning had gekost, maar zijn teambaas Christian Horner denkt daar heel anders over. Hij wijst naar Max Verstappen.

Red Bull-teambaas Christian Horner was diep onder de indruk van zijn stercoureur Max Verstappen, die op zondag in Miami geen spaan heel liet van de concurrentie.

Zijn strategie leek uiteindelijk een schot in de roos, want hij begon in tegenstelling tot de andere favorieten op de harde band. Volgens Horner maakte het echter geen enkel verschil. Verstappen had hoe dan ook gewonnen.

"Als Verstappen op een andere strategie had gezeten, dan was de performance gelijkwaardig geweest. Max was wat gefrustreerd na de kwalificatie, door die fout, waarna hij op zaterdag niet meer de kans kreeg om het recht te zetten", redeneert de Brit.

Groen licht

Verstappen wilde dus per se op de harde banden de race starten, terwijl Red Bull dacht dat een start op medium banden de betere keuze waren. Toch liet Horner het toe, weliswaar na een uitvoerige discussie met alle betrokken personen.

"Van zaterdag op zondag hebben we de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen, nadat we alle data hadden geanalyseerd. Verstappens kant van de garage wilde de strategie een kans geven en ik vond het prima om groen licht te geven."

Niemand

Een tik dus voor Perez, die op papier zo'n geweldige kans had om de leiding in het WK over te nemen. De Mexicaan zelf wees na afloop naar de medium banden, die minder goed waren dan vooraf verwacht. Zijn teambaas denkt dat het echter weinig had uitgemaakt als Checo eventueel op een set harde banden was begonnen, of Verstappen juist op medium.

Zijn conclusie is namelijk even kort als krachtig. "Niemand had hier Max deze zondag kunnen verslaan. Het kan verkeren. Een week geleden zat Checo nog op een roze wolk, maar ik denk niet dat hij enorm teleurgesteld zal zijn. Hij neemt nog steeds 18 punten mee naar huis", zo sluit de teambaas af.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'