Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner heeft harde mededeling voor Perez in de strijd met Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner is meer dan tevreden over de prestaties van Sergio Perez in 2022. Een serieuze gooi naar de wereldtitel zat er echter niet in en Horner betwijfelt ook ten zeerste of dat gaat lukken naast Max Verstappen.

Sergio Perez moet na de ontknoping in Abu Dhabi genoegen nemen met de derde plaats in het F1-wereldkampioenschap van 2022. Hoewel Charles Leclerc hem in de laatste race heeft verslagen in de strijd om de tweede plek achter Max Verstappen, kan Perez terug kijken op zijn meest succesvolle seizoen ooit in de Formule 1. Dat is ook teambaas Christian Horner niet ontgaan. Voor de microfoon van onder andere RacingNews365 is hij zeer tevreden over de prestaties van de Mexicaan. "Je moet zijn performance over een heel seizoen bekijken en niet over een race", zegt hij na de GP van Abu Dhabi. "Checo heeft zijn beste jaar ooit gehad. Hij heeft de GP van Monaco gewonnen en zijn race in Singapore was uitzonderlijk." Horner noemt de race van Perez in Singapore zelfs 'zijn beste race ooit'. "Ik neem dan ook veel positieve dingen mee van hem. Het is de eerste keer dat hij in de top drie van het kampioenschap finisht en hij kan nog steeds veel leren."

Kan Perez Verstappen aan?

Hoe goed het volgens Horner ook gaat bij Perez, de Mexicaan heeft wel een zware taak. Checo heeft met Max Verstappen naast zich namelijk misschien wel de meest lastige teamgenoot van het moment. Je teamgenoot is namelijk ook direct je grootste concurrent. Maar kan hij Verstappen het vuur aan de schenen leggen in de strijd om het WK? Horner betwijfelt het als hem wordt gevraagd wat Perez moet doen om zijn teamgenoot een seizoen lang uit te kunnen dagen. Horner heeft dan ook een even duidelijke, als harde boodschap voor Checo. "Max opereert nu op een niveau waarvan ik niet zeker ben of iemand hem op dit moment wel aan kan als ik zie hoe goed Max rijdt." "Ik weet niet of iemand met gelijk materiaal kan laten zien wat hij heeft laten zien dit jaar", aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'