Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner heeft harde mededeling voor Perez in de strijd met Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner is meer dan tevreden over de prestaties van Sergio Perez in 2022. Een serieuze gooi naar de wereldtitel zat er echter niet in en Horner betwijfelt ook ten zeerste of dat gaat lukken naast Max Verstappen.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez moet na de ontknoping in Abu Dhabi genoegen nemen met de derde plaats in het F1-wereldkampioenschap van 2022. Hoewel Charles Leclerc hem in de laatste race heeft verslagen in de strijd om de tweede plek achter Max Verstappen, kan Perez terug kijken op zijn meest succesvolle seizoen ooit in de Formule 1.

Dat is ook teambaas Christian Horner niet ontgaan. Voor de microfoon van onder andere RacingNews365 is hij zeer tevreden over de prestaties van de Mexicaan. "Je moet zijn performance over een heel seizoen bekijken en niet over een race", zegt hij na de GP van Abu Dhabi. "Checo heeft zijn beste jaar ooit gehad. Hij heeft de GP van Monaco gewonnen en zijn race in Singapore was uitzonderlijk."

Horner noemt de race van Perez in Singapore zelfs 'zijn beste race ooit'. "Ik neem dan ook veel positieve dingen mee van hem. Het is de eerste keer dat hij in de top drie van het kampioenschap finisht en hij kan nog steeds veel leren."

Kan Perez Verstappen aan?

Hoe goed het volgens Horner ook gaat bij Perez, de Mexicaan heeft wel een zware taak. Checo heeft met Max Verstappen naast zich namelijk misschien wel de meest lastige teamgenoot van het moment.

Je teamgenoot is namelijk ook direct je grootste concurrent. Maar kan hij Verstappen het vuur aan de schenen leggen in de strijd om het WK? Horner betwijfelt het als hem wordt gevraagd wat Perez moet doen om zijn teamgenoot een seizoen lang uit te kunnen dagen.

Horner heeft dan ook een even duidelijke, als harde boodschap voor Checo. "Max opereert nu op een niveau waarvan ik niet zeker ben of iemand hem op dit moment wel aan kan als ik zie hoe goed Max rijdt."

"Ik weet niet of iemand met gelijk materiaal kan laten zien wat hij heeft laten zien dit jaar", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"