Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner heeft hoge verwachtingen van 'simpel' nieuw circuit in Miami

Christian Horner denkt dat de Formule 1 een prachtig weekend gaat beleven in Miami. Het nieuwe circuit ziet er volgens de Red Bull-teambaas wat 'simpel' uit, maar dit kan juist voor een lastige race zorgen.

Komend weekend reist het Formule 1-circus af naar een nieuwe locatie. De allereerste Grand Prix van Miami zal worden verreden op het gloednieuwe Miami International Autodrome. Christian Horner kan niet wachten op de vijfde ronde van het kampioenschap en deelt alvast zijn enthousiasme over de race. "Miami wordt super cool, er heerst een hele grote hype over Miami", aldus de Red Bull-teambaas in de F1 Nation Podcast . "Ik heb nog nooit een race gekend die zó veel vraag kende." Er is enorm veel vraag naar de GP van Miami, waardoor er volgens Horner een wachtrij van 'honderdduizenden' mensen is voor tickets. Deze tickets gaan voor duizenden dollars over de toonbank, wat maar aangeeft hoe populair de race al is.

De verwachtingen van Horner bij het nieuwe circuit

Het nieuwe circuit is gebouwd rondom het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. De gemiddelde snelheid bedraagt naar verwachting zo'n 222 kilometer per uur. Miami International Autodrome kent negentien bochten over het circuit van 5,410 kilometer. "Het is een interessant circuit", vindt Horner. "De lay-out is simpel, maar hierdoor worden het soms de lastigere (races). Het heeft een gigantisch recht stuk. Ik denk dat het racen hier goed zal zijn en, weet je, het wordt al geweldig om de auto's in Miami te zien."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten