Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner heeft hoge verwachtingen van 'simpel' nieuw circuit in Miami

Christian Horner denkt dat de Formule 1 een prachtig weekend gaat beleven in Miami. Het nieuwe circuit ziet er volgens de Red Bull-teambaas wat 'simpel' uit, maar dit kan juist voor een lastige race zorgen.

Miami Grand Prix drone shot marina
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Prospect 86

Komend weekend reist het Formule 1-circus af naar een nieuwe locatie. De allereerste Grand Prix van Miami zal worden verreden op het gloednieuwe Miami International Autodrome. Christian Horner kan niet wachten op de vijfde ronde van het kampioenschap en deelt alvast zijn enthousiasme over de race.

"Miami wordt super cool, er heerst een hele grote hype over Miami", aldus de Red Bull-teambaas in de F1 Nation Podcast. "Ik heb nog nooit een race gekend die zó veel vraag kende." Er is enorm veel vraag naar de GP van Miami, waardoor er volgens Horner een wachtrij van 'honderdduizenden' mensen is voor tickets. Deze tickets gaan voor duizenden dollars over de toonbank, wat maar aangeeft hoe populair de race al is.

De verwachtingen van Horner bij het nieuwe circuit

Het nieuwe circuit is gebouwd rondom het Hard Rock Stadium in Miami Gardens. De gemiddelde snelheid bedraagt naar verwachting zo'n 222 kilometer per uur. Miami International Autodrome kent negentien bochten over het circuit van 5,410 kilometer. "Het is een interessant circuit", vindt Horner.

"De lay-out is simpel, maar hierdoor worden het soms de lastigere (races). Het heeft een gigantisch recht stuk. Ik denk dat het racen hier goed zal zijn en, weet je, het wordt al geweldig om de auto's in Miami te zien."

			© Formula 1
	© Formula 1

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x