Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner heeft medelijden met Perez naast Verstappen: "Het is heel zwaar voor hem"

Van de strijd tussen Max Verstappen en Sergio Perez lijkt weinig meer over nadat de Mexicaan bij de laatste twee races niet op het podium geraakte. Red Bull-teambaas Christian Horner leeft mee met Perez.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een zestiende plek in Monaco (na een crash in de kwalificatie) en een P4 in Spanje (na uitschakeling in Q2) hoeft Sergio Perez zich voorlopig niet meer druk te maken om een titelstrijd met Max Verstappen.

De Mexicaan staat nog wel tweede in de strijd om de wereldtitel, maar het verschil met de Nederlander is inmiddels op gelopen tot 53 punten. Teambaas Christian Horner hoopt dat Perez de komende races weer wat meer in zijn ritme komt.

"Sergio moet het opnemen tegen een coureur die in topvorm is. En, weet je, dat is erg moeilijk. Mentaal is het voor Checo erg moeilijk om er mee om te gaan", zegt Horner bij Sky Sports.

Duidelijk verschil

Zeker de crash in Monaco, waar Perez in Q1 zijn wagen hard in de muur reed, zorgde voor een deuk in het ego van Perez. En dat hij in Spanje Q3 niet haalde, hielp niet mee om het zelfvertrouwen weer op te krikken. Dat hij uiteindelijk nog wel naar P4 reed, zorgde uiteindelijk nog voor een kleine glimlach.

Horner: "Nu is er een duidelijk verschil in punten tussen hem en Max. Dat kan de druk wat bij hem wegnemen. Hij moet nu de verwachtingen die hij zichzelf oplegt loslaten en gewoon vrij zijn om te gaan rijden."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken