Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner heeft slecht nieuws voor shoppende concurrenten Red Bull

Het contract van Adrian Newey mag naar verluidt dan bijna aflopen, hij gaat voorlopig nergens heen. Daar is althans Red Bull-teambaas Christian Horner stellig van overtuigd.

De lijst met kampioenschap winnende auto's die Adrian Newey heeft ontworpen, is indrukwekkend lang en dus is de Brit 'hot property'. Hij werkt momenteel voor Red Bull en tekende onder andere mee aan de RB16B en RB18 waarmee Max Verstappen wereldtitels veroverde. Het contract van Newey loopt naar verluidt bijna af, maar als de concurrentie al kansen dacht te zien, komen ze na de woorden van teambaas Christian Horner van een koude kermis thuis. De shoppende teams kunnen hun hand op de knip houden. "Zijn hart ligt nog steeds bij de Formule 1 en het avontuur waaraan hij met dit team is begonnen", zo wordt Horner geciteerd door Sky Sports F1 . "We praten niet over contracten en over de duur van onze overeenkomsten, maar hij zal nog vele jaren aan ons team verbonden blijven."

"Typsich de Formule 1"

Ingaand op de geruchten dat Newey misschien nog weleens van team zou kunnen wisselen, haalt Horner zijn schouders op. "Dat is typisch de Formule 1. In dit paddock zullen altijd geruchten blijven circuleren." Newey kwam in 2006 bij de Red Bull-renstal terecht en stond dus ook aan de wieg van de vier auto's waarmee Sebastian Vettel titels pakte en waarmee het team constructeurssuccessen vierde. Hoe belangrijk is hij? "Hij is zo'n belangrijk en populaire schakel binnen ons team. Het is geweldig om hem in ons midden te hebben voor de lange termijn, maar ook om een beroep op hem te kunnen doen bij projecten die op dit moment lopen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"