© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Het is aan Red Bull om Max Verstappen een winnende auto te geven'

27 jul. 2017 09:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull Racing teambaas Christian Horner is lovend over Max Verstappen, maar beseft dat de prestaties van het team moeten verbeteren. De teambaas hoopt op een zege van de Max in 2017 en beseft dat hij volgend jaar een winnende auto moet leveren om Verstappen tevreden te houden.

Horner hoopt op zege Max Verstappen in 2017

Red Bull en Verstappen hadden andere verwachtingen van het seizoen 2017. Strijden voor de zeges en podiumplaatsen en misschien zelfs wel voor een wereldtitel. Na een stroeve start loopt het team nog altijd achter de feiten aan.

Met een uitvalpercentage van 50% zag Verstappen al een paar mooie kansen op een goed resultaat in rook opgaan. Christian Horner looft de manier waarop de 19-jarige als een volwassen man door het leven gaat.

"Ik vind dat Max een enorme volwassenheid toont. Daarbij mogen we niet vergeten dat hij pas 19 jaar is. Natuurlijk toonde hij soms wat emoties, maar hij heeft zichzelf snel weer onder controle. In de auto is hij alleen nog maar beter geworden," laat Horner aan het AD weten.

"Max zijn zelfvertrouwen groeit en hij durft zijn eigen beslissingen te nemen wat betreft de set-up van de auto. De samenwerking met zijn engineer verloopt beter en de opbouw van de weekend is beter. Zijn kwalificaties zijn nu constanter en Max presteert daarin erg sterk."

Als we Max een goede auto geven wil hij nergens liever rijden dan bij Red Bull
Horner
© Red Bull Contentpool

Max Verstappen was na de race in Canada niet te genieten. Een podiumplaats ging in rook op doordat zijn bolide de geest gaf, terwijl de Nederlander tweede lag. Horner neemt hem dat niet kwalijk.

"Steek een microfoon onder de neus van een coureur die net een podiumplaats misloopt en je krijgt nooit te horen dat het geweldig was. Dat is het werk ook van een journalist. Ik kijk liever naar wat we nog wel kunnen bereiken dit seizoen. 

De druk op Red Bull neemt toe vanuit het Verstappen-kamp. Manager Vermeulen liet eerder al weten dat Max bij ieder team kan tekenen. Mercedes en Ferrari tonen veel interesse en lijken zelfs rekening te houden met een eventuele komst van Verstappen bij het vastleggen van hun coureurs. Zo wil Mercedes Valtteri Bottas weer een eenjarig contract geven en lijkt Raikkonen ook weer een jaar langer bij Ferrari te mogen blijven.

Horner hoopt dat Max dit seizoen nog een race kan winnen, maar volgend jaar moet het team er echt staan.

"Ik wil Max nog een race zien winnen. Waar? Dat maakt me niet uit. We zijn nu al druk bezig met de auto van volgend jaar, de RB14. Het is aan ons om Verstappen een winnende auto te geven, alvorens ik over de toekomst wil praten. Slagen we daarin dat weet ik zeker dat Max nergens liever rijdt dan bij Red Bull."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen