Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Het was een race om de handtekening van Max Verstappen"

Al vanaf zijn laatste races in de Formule 3 mag Max Verstappen zich een Red Bull-coureur noemen. Hij is de renstal altijd trouw gebleven en vice versa, maar dat betekent niet dat er nooit kapers op de kust zijn geweest. Integendeel.

Het huwelijk, als je de samenwerking tussen Max Verstappen en Red Bull zo mag typeren, lijkt al jaren een gelukkig huwelijk te zijn. Max Verstappen loopt weg met Red Bull en de Brits-Oostenrijkse renstal koestert op haar beurt Max Verstappen. Niet voor niets heeft Helmut Marko reeds laten doorschemeren dat hij snel met Verstappen om de tafel wil zitten om een nieuw contract te tekenen. De Nederlander gaf op zijn beurt aan dat hij wat hem betreft voor altijd voor Red Bull uitkomt. Het lijkt erop dat andere partijen geen kans maken om de felbegeerde handtekening in de wacht te slepen. Aan een gebrek aan pogingen ligt dat in ieder geval niet, zo geeft teambaas Christian Horner aan in gesprek met Sky Sports . Al vanaf het prille begin is er een race gaande om de handtekening van Verstappen. "In kartsport al zagen we zijn rijkwaliteiten, toen nog op hele jonge leeftijd. Hij sprong er echt uit. En toen hij vanuit de karts een enorme sprong maakte naar de Formule 3 begon hij ook daar races te winnen en was hij een titelkandidaat. Deze coureur viel ineens zo ontzettend op. Red Bull toonde daarop interesse, Mercedes was geïnteresseerd en ik denk dat er meer partijen interesse hadden. Er was een race gaande om de handtekening van Max."

Nog altijd kapers op de kust

Gevraagd of Red Bull nu, ruim zeven jaar later, nog steeds te dealen heeft met potentiële kapers op de kust, antwoordt hij bevestigend: "Natuurlijk, natúúrlijk. Hij is de meest gewilde coureur in de Formule 1, maar hij is ontzettend loyaal (aan Red Bull, red.). Hij gelooft vanaf dag één in ons project en hij houdt ervan voor dit team uit te komen." "Hij is zo'n waardevol onderdeel van dit team. Het is een ongelooflijk avontuur geweest en wat het allemaal alleen maar meer glans geeft, is het feit dat wij hem hebben mogen zien groeien van een jongetje, naar een jongeman, naar een wereldkampioen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen