Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: "Het was een race om de handtekening van Max Verstappen"

Al vanaf zijn laatste races in de Formule 3 mag Max Verstappen zich een Red Bull-coureur noemen. Hij is de renstal altijd trouw gebleven en vice versa, maar dat betekent niet dat er nooit kapers op de kust zijn geweest. Integendeel.

268571007 4893383637358892 6427376956773436323 n
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Het huwelijk, als je de samenwerking tussen Max Verstappen en Red Bull zo mag typeren, lijkt al jaren een gelukkig huwelijk te zijn. Max Verstappen loopt weg met Red Bull en de Brits-Oostenrijkse renstal koestert op haar beurt Max Verstappen. Niet voor niets heeft Helmut Marko reeds laten doorschemeren dat hij snel met Verstappen om de tafel wil zitten om een nieuw contract te tekenen. De Nederlander gaf op zijn beurt aan dat hij wat hem betreft voor altijd voor Red Bull uitkomt.

Het lijkt erop dat andere partijen geen kans maken om de felbegeerde handtekening in de wacht te slepen. Aan een gebrek aan pogingen ligt dat in ieder geval niet, zo geeft teambaas Christian Horner aan in gesprek met Sky Sports. Al vanaf het prille begin is er een race gaande om de handtekening van Verstappen.

"In kartsport al zagen we zijn rijkwaliteiten, toen nog op hele jonge leeftijd. Hij sprong er echt uit. En toen hij vanuit de karts een enorme sprong maakte naar de Formule 3 begon hij ook daar races te winnen en was hij een titelkandidaat. Deze coureur viel ineens zo ontzettend op. Red Bull toonde daarop interesse, Mercedes was geïnteresseerd en ik denk dat er meer partijen interesse hadden. Er was een race gaande om de handtekening van Max."

Nog altijd kapers op de kust

Gevraagd of Red Bull nu, ruim zeven jaar later, nog steeds te dealen heeft met potentiële kapers op de kust, antwoordt hij bevestigend: "Natuurlijk, natúúrlijk. Hij is de meest gewilde coureur in de Formule 1, maar hij is ontzettend loyaal (aan Red Bull, red.). Hij gelooft vanaf dag één in ons project en hij houdt ervan voor dit team uit te komen."

"Hij is zo'n waardevol onderdeel van dit team. Het is een ongelooflijk avontuur geweest en wat het allemaal alleen maar meer glans geeft, is het feit dat wij hem hebben mogen zien groeien van een jongetje, naar een jongeman, naar een wereldkampioen."

Ook interessant:

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

15 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"