Horner: 'Het zal me verbazen als Vettel naar Mercedes gaat'

16 jul. 2017 10:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Waar rijdt Sebastian Vettel volgend jaar? Ferrari wil haar ster graag behouden, maar Vettel geniet ook de interesse van Mercedes. Red Bull teambaas Christian Horner kan zich niet voorstellen dat de Duitser Ferrari verlaat.

Horner gelooft niet dat Vettel vertrekt bij Ferrari

"Ik zou echt verbaast zijn als Sebastian weggaat bij Ferrari," liet Horner weten.

"Mijn verwachting is dat Toto Wolff (teambaas Mercedes red.) hem vraagt om voor één jaar te verlengen bij Ferrari. De Italianen zullen hem vast vragen om minimaal voor drie seizoenen te tekenen."

Eind 2018 loopt het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes af. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Hamilton en Vettel samen in een team gaan rijden.

Volgens Horner wil Vettel bij Ferrari in de voetsporen treden van legende Michael Schumacher. Het grote idool van Vettel, behaalde in de 00's grote successen. Hij domineerde de Formule 1 vijf seizoenen op rij en won alle wereldtitels van 2000 tot en met 2004. 

"Ik denk dat Sebastian langer door wil gaan bij Ferrari. Hij tekende bij het team met een reden: Om iets op te bouwen en te proberen om de successen van Schumacher te evenaren. 

"Als hij nu gaat, met alle progressie die Ferrari boekt, dan zou betekenen dat hij halverwege zijn karwei gaat."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen