Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Horner hint op nieuw Red Bull-contract Perez: "Dan zal het vanzelfsprekend zijn"

Red Bull-teambaas Christian Horner doet een voorzichtige uitspraak over de waarschijnlijkheid dat Sergio Perez ook in 2023 zal gaan rijden voor Red Bull. Het contract loopt voor de Mexicaan namelijk eind dit jaar af.

Perez Horner Monaco pool
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft door de jaren heen verschillende teamgenoten gehad die moeilijk meekonden met de snelheid van de Nederlander. Maar Sergio Perez lijkt zichzelf steeds meer thuis te voelen in de RB18 en won dan ook zijn eerste race dit seizoen in Monaco.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco deed Red Bull-teambaas Christian Horner een boekje open over een eventuele contractverlenging van de Mexicaan. "Hij moet gewoon blijven doen wat hij doet. Hij doet het geweldig. We zijn erg blij met hem", aldus Horner.

De Britse teambaas vervolgt: "Hij heeft extreem goed gereden tot nu toe dit jaar. De kloof tussen hem en Max is beduidend kleiner dan vorig seizoen. Ik denk dat hij gelukkiger is in de auto. Hij moet blijven doen wat hij doet en dan zal het (een contract, red.) redelijk vanzelfsprekend zijn."

Perez verklapt nieuw contract

Ondanks dat er officieel nog niks bekend is over een contract voor volgend jaar voor de Mexicaan, lijkt het er wel degelijk op dat de Mexicaan ook in 2023 (en misschien zelfs al 2024) voor de Oostenrijke renstal gaat rijden.

Na zijn overwinning in Monaco praatte Perez zijn mond voorbij toen hij tegen Horner riep: "Ik heb te vroeg een nieuw contract getekend!" De beelden van de persconferentie hieronder zeggen meer dan 1000 woorden.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels