Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hint op nieuw Red Bull-contract Perez: "Dan zal het vanzelfsprekend zijn"

Red Bull-teambaas Christian Horner doet een voorzichtige uitspraak over de waarschijnlijkheid dat Sergio Perez ook in 2023 zal gaan rijden voor Red Bull. Het contract loopt voor de Mexicaan namelijk eind dit jaar af.

Max Verstappen heeft door de jaren heen verschillende teamgenoten gehad die moeilijk meekonden met de snelheid van de Nederlander. Maar Sergio Perez lijkt zichzelf steeds meer thuis te voelen in de RB18 en won dan ook zijn eerste race dit seizoen in Monaco. Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco deed Red Bull-teambaas Christian Horner een boekje open over een eventuele contractverlenging van de Mexicaan. "Hij moet gewoon blijven doen wat hij doet. Hij doet het geweldig. We zijn erg blij met hem", aldus Horner. De Britse teambaas vervolgt: "Hij heeft extreem goed gereden tot nu toe dit jaar. De kloof tussen hem en Max is beduidend kleiner dan vorig seizoen. Ik denk dat hij gelukkiger is in de auto. Hij moet blijven doen wat hij doet en dan zal het (een contract, red.) redelijk vanzelfsprekend zijn."

Perez verklapt nieuw contract

Ondanks dat er officieel nog niks bekend is over een contract voor volgend jaar voor de Mexicaan, lijkt het er wel degelijk op dat de Mexicaan ook in 2023 (en misschien zelfs al 2024) voor de Oostenrijke renstal gaat rijden. Na zijn overwinning in Monaco praatte Perez zijn mond voorbij toen hij tegen Horner riep: " Ik heb te vroeg een nieuw contract getekend! " De beelden van de persconferentie hieronder zeggen meer dan 1000 woorden.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden