Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Honda-deal heeft enthousiasme Newey opnieuw aangewakkerd"

Adrian Newey is al sinds jaar en dag als topontwerper aangesloten bij Red Bull en hoewel zijn interesse de laatste jaren steeds meer getrokken werd door andere projecten, richt hij zijn pijlen weer volle bak op het F1-team. De komst van Honda speelt daarin een belangrijke rol.

Van Red Bull-topontwerper Adrian Newey weten we dat hij de laatste tijd druk is geweest met de ontwikkeling van Aston Martins hypercar, de Valkyrie. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor de professionele zeilsport, maar sinds kort mag Red Bull Racing zich weer verheugen op het hernieuwde enthousiasme voor het F1-project.

De komst van Honda als nieuwe motorleverancier is daar volgens teambaas Christian Horner debet aan, zo laat de Brit zich in gesprek met Sky Sports ontvallen op de Autosalon in Genève. "Het aantrekken van een nieuwe motorpartner werkt voor iedereen in het team ontzettend motiverend, maar voor Adrian in het bijzonder. Hij ziet natuurlijk ook dat die Honda-motor steeds meer inloopt op die van Ferrari en Mercedes en dat maakt dat hij weer keihard voor ons werkt samen met de mannen en vrouwen in de fabriek in Milton Keynes."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"