Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Honda-motor wordt met de maand sterker"

De ontwikkeling van de Honda-motor verloopt volgens Red Bull-teambaas Christian Horner voorspoedig. De Japanse krachtbron wordt 'met de maand beter'.

Dat Honda in 2018 grote stappen heeft gezet, zal niemand zijn ontgaan. Doordat de motor 'slechts' achterin een Toro Rosso ligt wordt die progressie soms moeilijk zichtbaar. Het B-team van Red Bull bezet momenteel slechts de negende positie in het WK en houdt alleen Williams achter zich.

Red Bull-teambaas Christian Horner toont zich, niet voor het eerst, onder de indruk van de progressie van de Japanse motorleverancier. "We hebben de ontwikkeling sinds mei op de voet gevolgd. Iedere maand wordt de motor sterker. De motor die momenteel gebruikt wordt brengt ze steeds dichter bij de top. Zelfs als we nog iets tekort komen dan geeft het moed om te zien hoeveel progressie ze in Japan boeken en investeren in de motor." In de Formule 1 draait alles om ontwikkelingssnelheid en techniek, daarbij gaat het in de Honda-fabriek in Sakura gaat het volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko razendsnel. "Niemand kan concurreren met Sakura", laat de Oostenrijker zich ontvallen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'