Horner: "Honda-motor wordt met de maand sterker"

08 nov. 2018 19:00 Ruud Dimmers 2 reacties
De ontwikkeling van de Honda-motor verloopt volgens Red Bull-teambaas Christian Horner voorspoedig. De Japanse krachtbron wordt 'met de maand beter'.

Dat Honda in 2018 grote stappen heeft gezet, zal niemand zijn ontgaan. Doordat de motor 'slechts' achterin een Toro Rosso ligt wordt die progressie soms moeilijk zichtbaar. Het B-team van Red Bull bezet momenteel slechts de negende positie in het WK en houdt alleen Williams achter zich.

Red Bull-teambaas Christian Horner toont zich, niet voor het eerst, onder de indruk van de progressie van de Japanse motorleverancier. "We hebben de ontwikkeling sinds mei op de voet gevolgd. Iedere maand wordt de motor sterker. De motor die momenteel gebruikt wordt brengt ze steeds dichter bij de top. Zelfs als we nog iets tekort komen dan geeft het moed om te zien hoeveel progressie ze in Japan boeken en investeren in de motor."

In de Formule 1 draait alles om ontwikkelingssnelheid en techniek, daarbij gaat het in de Honda-fabriek in Sakura gaat het volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko razendsnel. "Niemand kan concurreren met Sakura", laat de Oostenrijker zich ontvallen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen