© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Honda staat sneller aan de Formule 1-top dan Renault'

11 jul. 2018 10:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Red Bull kon met de Renault-motor in het achteronder geen potten breken op Silverstone. Er stond geen enkele Red Bull op het podium en teambaas Christian Horner weet wel waar dat mee te maken had.

"We konden met de Renault-motor niet aanvallen, maar ook niet verdedigen. Je zag het aan hoe kansloos Daniel Ricciardo was tegenover Valtteri Bottas. Zelfs met betere banden en met opengeklapt DRS-systeem kon hij niks tegen hem beginnen. Volgens onze berekeningen kwamen we zeven procent aan vermogen tekort ten opzichte van de jongens voor ons."

Horner kan dan ook niet wachten tot Honda de eerste motor onder de kap van de auto's van Verstappen en Ricciardo legt, ook al zijn ze in zijn ogen nu nu van gelijk niveau. "Renault en Honda doen qua performance nu nog niet voor elkaar onder, maar wij vertrouwen erop dat Honda het gat naar de kop sneller weet te dichten dan Renault.

Op de vraag of de ontwikkeling van de Franse krachtbron momenteel stilstaat, wil Horner geen antwoord geven: "Dat moet je aan Renault zelf vragen, maar de cijfers liegen denk ik niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen