Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hoopt dat Red Bull geen 'scrapheap challenge' moet spelen in Abu Dhabi

Het Formule 1 team van Red Bull Racing hoopt dat het in Abu Dhabi op een goede manier het seizoen af kan sluiten. De dreigende motorproblemen hangen als het zwaard van Damocles boven het team.

Renault heeft een tekort aan reserveonderdelen voor de powerunit door alle recente defecten. In Brazilië betekende dit dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo minder vermogen ter beschikking hadden om de motor te sparen. De seizoensafsluiting in Abu Dhabi wordt een spannende voor Red Bull. Teambaas Christian Horner laat aan Autosport weten dat hij hoop dat alle onderdelen heel blijven, anders heeft het team een flinke uitdaging. " Als er wat mis gaat dan krijgen we een situatie als in de oude TV-show Scrapheap Challenge", waarmee Horner doelt op de TV-show waarin deelnemers op een autosloop onderdelen moesten verzamelen om een werkende machine te maken.

Renault lapt momenteel oude onderdelen op en Red Bull wisselt zelf onderdelen van gebruikte powerunits uit om de boel draaiende te houden. " Het is positief dat we de GP van Brazilië met twee auto's hebben uitgereden. We hopen dat we de daar gebruikte motoren in Abu Dhabi zonder problemen in kunnen zetten. In de laatste race moeten we er weer voor gaan." Max Verstappen liet al weten dat hij al het beschikbare vermogen van Renault wil hebben. Liever met een plof het seizoen uit, dan met een vijfde positie vanwege een geknepen motor.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024