© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Huidige Formule 1-auto's in het nadeel van Red Bull'

09 jul. 2018 11:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner stelt dat de huidige generatie Formule 1-auto's in het nadeel zijn van Red Bull. Meer en meer bochten worden immers vol gas genomen.

Red Bull-kopman hoopt op verbetering met Honda in 2019

Christian Horner heeft het gedurende het seizoen al vaker benoemd. Bochten die vol gas kunnen worden genomen werken voor Red Bull door het gebrek aan vermogen in het nadeel. Door de toegenomen downforce van de laatste jaren kunnen meer en meer bochten worden genomen zonder het gaspedaal los te laten en dus wordt de pijn van Red Bull steeds groter.

"De herstarts op Silverstone lieten duidelijk zien hoe kwetsbaar we zijn op dat gebied. Moderne Formule 1-auto's produceren zoveel neerwaartse druk, dat is gewoon in ons nadeel", zo wordt Horner geciteerd door Speedweek.de.

"Voorheen ging het om het vinden van de juist balans tussen vermogen en downforce en toen konden we nog weleens schitteren. Maar nu motorvermogen meer en meer een doorslaggevende rol gaat spelen, zijn we gewoon niet goed genoeg meer. Op circuits als Spa-Francorchamps rijden we met een bijna platte achtervleugel om toch bij te kunnen blijven op de rechte stukken, waar anderen met veel meer downforce kunnen rijden."

Alleen een krachtiger motor kan het probleem van Red Bull verhelpen. De Red Bull-teambaas hoopt dan ook dat volgend jaar alles anders is: "We hebben goede hoop dat Honda volgend jaar het gat naar Ferrari en Mercedes kan dichten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen