Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner in de wolken na droomronde Verstappen: "Dit is nou typisch Max"

Red Bull-teambaas Christian Horner keek weer eens zijn ogen uit in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Opnieuw pakte Max Verstappen poleposition, en hoe: een halve seconde verschil. 'Typisch Max', aldus de baas van Verstappen.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland leek na een rode vlag nog even spannend te worden. McLaren was razendsnel, maar uiteindelijk was het toch weer Max Verstappen die de poleposition veroverde op zijn thuiscircuit in de duinen van Zandvoort. En dat met een halve seconde marge naar de nummer twee.

Voor de camera's van Viaplay verschijnt een glunderende Christian Horner. "Dit is geweldig om mee te beginnen in de wisselende omstandigheden. Die laatste ronde... dit is nou typisch Max. Geweldig!", zo steekt de teambaas van Verstappen en teamgenoot Sergio Perez van wal.

"In deze omstandigheden verandert alles heel snel. Je moet iedereen volgen en opletten. Wanneer ga je naar buiten? Welke banden gebruik je? Hij (Verstappen, red.), zijn engineer, de pitmuur en alle anderen hebben dit geweldig aangepakt. Daarna maakte Max het af."

Horner sluit af met nog wat meer lof voor zijn topcoureur: "Typisch Max. Hier had hij druk en de motivatie, waardoor het lijkt alsof hij nóg meer energie krijgt. Op dit circuit... de marge vorig jaar (pole en P2, red.) was minder dan een tiende. Maar in deze omstandigheden? Hier maakte de coureur écht het verschil. Niet alleen in de snelle ronde. Kijk naar hoe hij zich al klaarstoomde, de out lap... zeer indrukwekkend!"

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst