Horner: 'Invoeren shield in 2018 is niet haalbaar'

18 jul. 2017 16:41 Ruud Dimmers 0 reacties
De discussie omtrent een mogelijk veiligheidsschild in de Formule 1 laaide dit weekend weer op. Sebastian Vettel testte als eerste coureur het zogeheten shield. Een transparant scherm dat de FIA wil introduceren in 2018, maar de test ging niet goed op Silverstone.

Horner: 'Het is al veel te laat om shield in 2018 in te voeren'

Sebastian Vettel had na een halve ronde zijn oordeel al klaar. Het schild vervormde en maakte hem duizelig. Na één ronde zocht hij in zijn Ferrari alweer de pits op om het systeem te laten verwijderen. 

De FIA heeft aangegeven dat er in 2018 gereden wordt met het shield of met de Halo, maar de weerstand hiervoor is gigantisch. Veel rijders willen geen extra hoofdbescherming en andere tegenstanders vinden dat de FIA de sport kapot maakt. Grote vraag is dan ook of we volgend jaar daadwerkelijk de extra hoofdbescherming zien.

Red Bull teambaas Christian Horner vindt dat het al veel te laat is om nu nog aanpassingen te doen aan het reglement voor 2018.

"Na de kritiek van Vettel is duidelijk dat het schild op weinig steun kan rekenen. Het concept is nog altijd een slecht uitgewerkt idee. Deze week praten we verder over de te kiezen richting."

"Deze voorruiten hebben een aanzienlijke invloed op de aerodynamica van de auto. Zelfs voor grote teams als Red Bull betekent het dat we tijd nodig hebben om deze veranderingen door te voeren. Ik kan me niet voorstellen dat kleinere teams deze veranderingen tijdig door kunnen voeren."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen