Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner is dolblij: "Max reed de wielen van zijn wagen dit weekend"

Van tevoren werd door menigeen aangenomen dat Red Bull Racing in Singapore een gooi naar de zege zou kunnen doen. Na een paar lastige trainingen werden de verwachtingen naar beneden bijgesteld, maar met dank aan een fenomenale kwalificatieronde en een sterke race werd er toch een podiumplaats gescoord.

Max Verstappen kwam achter de ongenaakbare Lewis Hamilton als tweede over de eindstreep, hij hield Sebastian Vettel van het lijf. Red Bull-teambaas Christian Horner was in zijn nopjes met de prestatie van de Nederlander.

"Max heeft geweldig gereden", spreekt Horner na afloop van de Grand Prix van Singapore. "Op weg naar de vijfde bocht werd hij op snelheid verslagen door Vettel", blikt de Brit terug op de openingsronde, "maar door een goede strategie heeft hij hem daarna weer terug kunnen pakken. Het team leverde een goede pitstop was, al was het wegrijden problematisch. Gelukkig was het net genoeg om voor Vettel de baan op te komen."

Verstappen kan louter op lof van zijn teambaas rekenen. "Max heeft de wielen van zijn wagen gereden, dit weekend. Het team was scherp." Waar Verstappen een mooie podiumplaats scoorde, kwam teammaat Daniel Ricciardo niet verder dan P6. "Daniel had de snelheid, maar we konden de overcut niet laten werken. Hij kwam nog dicht bij Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen, maar een move zat er niet in." Over de komende Grand Prix is Horner niet bijzonder positief. "Sochi wordt waarschijnlijk erg lastig voor ons. Daarna hebben we wat kansjes, Mexico zou ons moeten liggen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden