Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner is 'te gretige' Leclerc dankbaar na ongelukkige fout

Het had niet veel gescheeld of Charles Leclerc haalde de eindstreep van de GP van Emilia-Romagna niet. Christian Horner vindt dat de Ferrari-coureur teveel wilde en hierdoor een kostbare fout maakte.

Charles Leclerc lag vrijwel de hele race in Imola op podiumkoers, maar door een 'te gretige' actie viel hij terug. Christian Horner analyseert het incident en vindt dat de Ferrari-concurrent het risico beter niet had kunnen nemen. Bovendien mag Leclerc blij zijn dat hij nog punten scoorde op zondag. "Hij was de hele race al hard aan het pushen, dat kon je zien bij de chicane van bocht nummer 14", legt de teambaas van Red Bull uit aan onder meer RacingNews365 . "Dat was een gedeelte van het circuit waar hij constant sneller was dan Checo." Leclerc probeerde Sergio Perez bij te benen, maar dit mislukte toen hij te hard over de kerbstones knalde en spinde. "Het leek erop dat hij te gretig was. Op die band kan je een fout maken en weet je, hij mag eigenlijk van geluk spreken dat hij de finish haalde en nog steeds de punten kreeg voor de zesde plaats. Het (incident, red.) was een bonus voor ons, want we konden overduidelijk meer punten halen dan Ferrari doordat hij het podium niet haalde."

Horner weet waardoor Leclerc de fout maakte

Op het moment van de spin zat Leclerc Perez op de hielen. Eerst moest hij de Mexicaan voorbij voor de tweede plaats om zo de jacht op Verstappen te kunnen starten. "Ik denk dat hij binnen DRS van Checo probeerde te komen", aldus Horner, die denkt dat Leclerc hierdoor de kostbare fout maakte. "Hij moest heel snel door die chicane komen om binnen DRS-afstand te komen bij de laatste bochten van het circuit. Het was duidelijk wat hij probeerde."

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen