Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Jammer dat we moeten wachten op Ferrari en Hamilton"

Tijdens de presentatie van de nieuwe Red Bull RB20 werd teambaas Christian Horner gevraagd naar de move van Lewis Hamilton naar Ferrari. Kan het een voordeel zijn of juist een nadeel voor zijn team?

Leclerc Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de teamlaunch van Red Bull werd Christian Horner in het bijzijn van RacingNews365 tot twee keer toe gevraagd naar de gevolgen voor Red Bull dat Lewis Hamilton de overstap maakt naar Ferrari.

De vraag of de aantrekkelijke combi Ferrari/Hamilton een uittocht van Red Bull-personeel teweeg kan brengen, laat hij volledig onbeantwoord. De vraag of het wellicht een voordeel kan zijn voor Red Bull en Max Verstappen, zoals we op zaterdag beschreven op deze website, beantwoordt hij met de woorden 'moeilijk te zeggen'.

Los van van de implicaties voor Red Bull vindt Horner het wel een heel mooi nieuwe hoofstuk voor de Formule 1: "De timing van het nieuws is nogal ongewoon ne het zal heel wat mensen hebben verrast, waaronder misschien ook wel zijn huidige werkgever."

"Maar Lewis deinsde nooit terug voor gewaagde keuzen. Hij stapte eerder over van McLaren naar Mercedes, een team dat toen niet heel hoog werd ingeschat, maar het bleek wel de juiste keuze."

"Het is me duidelijk dat hij bij Ferrari iets heeft gezien wat hem doet denken dat hij daar beter af is dan waar hij nu zit. Ik denk dat het voor de Formule 1 geweldig is om Ferrari en Hamilton de handen ineen te zien slaan. Het is alleen jammer dat we moeten wachten tot 2025."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China