Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner jubelt na Red Bull succes in Monaco: "Fenomenaal teamresultaat"

Het team van Ferrari domineerde in de straten van Monte Carlo, maar het was toch echt Red Bull dat met meer punten naar huis ging. Teambaas Christian Horner is dan ook een zeer tevreden man.

Verstappen podium Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Ferrari bezette de volledige eerste startij, met daarachter de Red Bulls van Sergio Perez en Max Verstappen. Op een natte baan veranderde daar weinig in, maar tijdens de twee pitstopseries was Red Bull tactisch veel beter.

Perez vloog naar de zege, voor Carlos Sainz en Verstappen. Tot groot ongenoegen verloor Leclerc niet alleen de leiding, hij eindigde slechts als vierde - achter rivaal Verstappen

Teambaas Christian Horner legt na afloop van de race aan Sky Sports uit hoe Red Bull dit kunstje flikte. "Als team hadden we niet de snelste auto vandaag, maar we deden alles goed tijdens de dubbele pitstop en het draaide allemaal om teamwork."

"Het draaide allemaal om de ronde naar de pits en de outlap. Checo reed een perfecte outap en Max idem. Een fenomenaal resultaat voor het team."

Tijdens de rode vlag, gehesen na de crash van Mick Schumacher, wisselde Red Bull naar de medium band. Een opvallende keuze, maar volgens Horner een logische.

"We wilden niet verrast worden bij de herstart en we gingen er vanuit dat de medium band het vol zou houden. De lock-up van Checo zette hem onder wat druk, maar daar wist hij geweldig mee om te gaan. Ik ben zo trots op hem na zaterdag. Hij was het hele weekend al on fire."

Verstappen liep drie punten uit op Leclerc, terwijl ook Red Bull de leiding bij de constructeurs nu steviger in handen heeft. Bekijk hier de volledige WK-standen bij de teams en coureurs.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17