Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner jubelt na Red Bull succes in Monaco: "Fenomenaal teamresultaat"

Het team van Ferrari domineerde in de straten van Monte Carlo, maar het was toch echt Red Bull dat met meer punten naar huis ging. Teambaas Christian Horner is dan ook een zeer tevreden man.

Ferrari bezette de volledige eerste startij, met daarachter de Red Bulls van Sergio Perez en Max Verstappen. Op een natte baan veranderde daar weinig in, maar tijdens de twee pitstopseries was Red Bull tactisch veel beter. Perez vloog naar de zege, voor Carlos Sainz en Verstappen. Tot groot ongenoegen verloor Leclerc niet alleen de leiding, hij eindigde slechts als vierde - achter rivaal Verstappen Teambaas Christian Horner legt na afloop van de race aan Sky Sports uit hoe Red Bull dit kunstje flikte. "Als team hadden we niet de snelste auto vandaag, maar we deden alles goed tijdens de dubbele pitstop en het draaide allemaal om teamwork." "Het draaide allemaal om de ronde naar de pits en de outlap. Checo reed een perfecte outap en Max idem. Een fenomenaal resultaat voor het team."

Tijdens de rode vlag, gehesen na de crash van Mick Schumacher, wisselde Red Bull naar de medium band. Een opvallende keuze, maar volgens Horner een logische. "We wilden niet verrast worden bij de herstart en we gingen er vanuit dat de medium band het vol zou houden. De lock-up van Checo zette hem onder wat druk, maar daar wist hij geweldig mee om te gaan. Ik ben zo trots op hem na zaterdag. Hij was het hele weekend al on fire. " Verstappen liep drie punten uit op Leclerc, terwijl ook Red Bull de leiding bij de constructeurs nu steviger in handen heeft. Bekijk hier de volledige WK-standen bij de teams en coureurs.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"