Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner juicht niet om mijlpaal Verstappen en Red Bull: "Compleet nikszeggend"

Een blik op de WK-standen leert ons dat Red Bull beide kampioenschappen aanvoert. Een mooi gegeven, want dat is al even geleden, maar teambaas Christian Horner hecht er bijzonder weinig waarde aan. Hij noemt het 'nietszeggend'.

Het was al even geleden dat Red Bull het kampioenschap aanvoerde. Het is nog nooit voorgekomen dat Max Verstappen zichzelf de lijstaanvoerder mag noemen en voor Honda was het voor het eerst sinds 1991 dat men het WK leidt. Er konden zodoende mooie mijlpalen gevierd worden, maar in plaats daarvan overheerste nuchterheid.

Nuchterheid die zich in het geval van Christian Horner laat vertalen in het ophalen van de schouders: "Ik denk dat het belangrijk is om de punten te pakken op het moment dat Mercedes een offday heeft", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Dat hebben we gedaan en daarom verdient Verstappen het om als WK-leider huiswaarts te keren. Maar kijkend naar het totaalplaatje is dat gegeven totaal nietszeggend. Niet met de enorme hoeveelheid Formule 1-races dat ons nog te wachten staat."

In woord kunnen we Horner hier bepaald op uitzinnigheid betrappen, maar hij staat wel in het bijzonder stil bij het feit dat het voor Honda een unieke prestatie is: "Honda heeft het geweldig gedaan. Dat is de eerste overwinning in Monaco sinds 1992 en de eerste keer dat ze het WK leiden sinds 1991. Ik zat toen bijvoorbeeld nog op school. Part time dan toch", grapt de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto