Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Kiezen we vandaag de teamgenoot van Verstappen, dan is dat een no-brainer"

Door de jaren heen heeft Max Verstappen verschillende teamgenoten gehad, maar Christian Horner zegt dat het op dit moment een no-brainer is wie de teamgenoot van de Nederlander moet zijn.

Sergio Perez, de teamgenoot van Max Verstappen, heeft meerdere malen bewezen een belangrijke en beslissende rol te spelen in het team van Red Bull. Denk bijvoorbeeld aan de ijzersterke verdedigingskunsten van de Mexicaan tegenover Lewis Hamilton in de allesbeslissende Grand Prix van Abu Dhabi. Op sociale media grapte men zelfs dat Perez de Minister van Defensie van Mexico is. Dit seizoen doet de 32-jarige Red Bull-coureur het nog beter staat hij derde in het kampioenschap. Teambaas van Red Bull, Christian Horner, zegt dat hij het liefst voor de zomerstop een beslissing wil nemen over de toekomst van Perez bij Red Bull. De goede prestaties van de Mexicaan maakt de keuze voor Horner een stuk eenvoudiger. "Hij doet het geweldig. Iedereen is blij met hem in het team. Als we vandaag een beslissing zouden moeten nemen, zouden we natuurlijk willen verlengen. Zolang hij blijft doen wat hij doet, zal het een no-brainer zijn", laat hij weten aan The Athletic .

Het perspectief voor Gasly

Pierre Gasly kreeg in 2019 de kans om zich te bewijzen en werd van Toro Rosso gepromoot naar Red Bull. Maar door teleurstellende resultaten werd de Fransman dat zelfde jaar nog vervangen door Alex Albon, waardoor hij weer terugging naar het zusterteam. Toch liet Gasly zich niet uit het veld slaan en wist hij met de AlphaTauri de Grand Prix van Italië in 2020 te winnen. Ook vorig seizoen en dit seizoen zijn de prestaties van de jonge Fransman niet onaardig. Echter is de vraag of dit zijn vruchten af zal werpen om zich nogmaals te kunnen bewijzen in de Red Bull. Met de 'no-brainer' van Horner lijkt het er voor nu in ieder geval niet op.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi