Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner komt met zeer opvallend statement vóór vertrek Red Bull-kopstuk

Recent werd bekend dat sportief directeur Jonathan Wheatley bij Red Bull vertrekt. De Brit wordt de teambaas van Audi, iets waar Christian Horner zich vrij opvallend over uit laat.

Horner Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In navolging van topontwerper Adrian Newey gaat ook sportief directeur Jonathan Wheatley Red Bull verlaten. Wheatley was 18 jaar lang een belangrijke spil bij het team uit Milton Keynes, maar staat nu voor een nieuwe uitdaging. De Brit vertrekt na een periode van gardening leave naar Audi, waar hij vanaf juli 2025 de rol van teambaas gaat vervullen. Wheatley moet samen met Mattia Binotto, voormalig teambaas van Ferrari, ervoor gaan zorgen dat het hagelnieuwe project een succes wordt.

Teambaas Christian Horner bedankte in het persbericht Wheatley voor zijn werk. "De relatie met Jonathan is lang en succesvol geweest, in totaal meer dan 18 jaar. Zijn bijdrage aan zes constructeurstitels en zeven rijderskampioenschappen, eerst als teammanager en later als sportief directeur, zal voor altijd een mijlpaal zijn in de geschiedenis van ons team."

Maar hier en daar lijken er toch wel wat breukjes in de relatie tussen Red Bull en Wheatley te zijn ontstaan, ondanks het feit dat de sportief directeur 'gewoon' het seizoen afmaakt. Horner liet zich op de zondag van de Grand Prix van België de volgende woorden ontvallen tegenover Blick. "Ik weet dat Jonathan wil vertrekken. Waarom niet? Hij is een dure man voor wiens salaris ik een paar engineers kan inhuren."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld