Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner komt superlatieven te kort voor Verstappen: "En dat op alle vier de bandensets!"

Max Verstappen was weer eens ouderwets dominant in een Formule 1-sessie. De Nederlander pakte met een gigantische marge de poleposition op het vrij korte circuit in Oostenrijk. Christian Horner komt dan ook superlatieven te kort.

Verstappen quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen liet in Oostenrijk maar weer eens zien waarom hij de allerbeste coureur is van dit moment. Met een gigantische marge pakte de Nederlander de poleposition voor de Grand Prix van Oostenrijk en ook teambaas Christian Horner is diep onder de indruk van zijn stercoureur.

"Zowel de auto als hijzelf (Verstappen red.) zijn vanaf minuut één dit weekend onvoorstelbaar snel," aldus Horner bij Sky Sports. "Op alle vier de bandensets gaat hij naar buiten en zet hij een tijd neer die goed genoeg was om de poleposition te pakken. Dat is een ongelooflijke prestatie van hem en toont hoe blij hij met de auto is."

Na de sprintrace hebben de teams weer de mogelijkheid om verschillende afstellingskeuzes te wijzigen. Volgens Horner heeft dan ook het team van monteurs bijgedragen aan de dominante prestatie van Verstappen: "De kennis die van die eerdere sessies neem je mee naar vandaag. Na de sprintraces hebben de engineers fantastisch werk geleverd. Het is essentieel dat je een goed team hebt, dat in elk klein detail wil verbeteren en dat is precies wat we vandaag hebben gedaan."

Maar uiteindelijk was het toch Max Verstappen zelf die zijn RB20 naar de snelste tijd stuurde. Horner was al lovend, maar kan niet genoeg complimenten uit blijven delen: "Het is een genot om te zien op welk niveau hij rijdt. Ook wanneer hij naar binnenkomt, weet hij meteen elk kleinste detail te bespreken met zijn engineers en weet hij precies wat hij nodig heeft. Dan heb je het 'slechts' over een paar honderdste of misschien een halve tiende en dat geeft precies aan hoe precies hij is. Gewoon geweldig, absolute wereldklasse!"

"Max is de beste coureur in de wereld en hij laat constant zien waarom. De manier hoe hij met zichzelf omgaat, laat ook zien dat hij niet alleen als coureur, maar ook als mens gegroeid is", aldus een zeer lovende Horner.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"