Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner komt superlatieven tekort na bizar seizoen Red Bull en Verstappen

Max Verstappen reed op dominante wijze naar de overwinning tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi en pakte zo zijn negentiende zege van het seizoen. Red Bull won 21 van de 22 races in 2023, iets wat teambaas Christian Horner niet kan geloven.

Verstappen Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen reed in Abu Dhabi een race uit het boekje. De Nederlander gaf 58 rondjes geen duimbreed toe en boekte zo zijn negentiende overwinning van het seizoen. Voor Red Bull werd het een jaar om nooit meer te vergeten, want nog nooit was een team zó dominant in de Formule 1. Christian Horner bedankt in gesprek met Viaplay al het personeel.

"Het is geweldig", vertelt Horner. "Alle credits gaan naar de teamleden die zo ongelofelijk hard werken. Dan gaat het niet alleen over het design en de productie van de auto, maar ook de mensen achter de schermen, de strategisten, het raceteam, de marketeers en de koks. Iedereen heeft het briljant gedaan en dit seizoen wordt nooit meer overtroffen."

Horner legt uit hoe hij het team motiveert

Met het vertrek van Franz Tost is Horner nu de langstzittende teambaas in de Formule 1. De 50-jarige Brit legt uit wat de sleutel van het succes is. "We leren veel en het kan altijd beter. Max is ons aan het pushen en vice versa. Wat een jaar, op verschillende circuits, in verschillende omstandigheden en met verschillende tests hebben we maar een race niet gewonnen. Dat is ongelofelijk."

Horner steunt Sergio Perez, die een straf kreeg na een touché met Lando Norris, en reageert op de vraag of Verstappen nog beter kan worden. "Checo had veel pech, want ik vond het een vrij harde beslissing. Max pusht zichzelf wel en opereert op een ander niveau. Ik zei hier tegen de teamleden: Max bepaalt de strategie en rijdt in de auto. Dat is mooi en speciaal om mee te maken en hopelijk gaat dat nog even zo door."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola