Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner komt superlatieven tekort na titel Verstappen: "Max was van een andere planeet"

Na Sebastian Vettel is Max Verstappen nu de tweede meervoudig kampioen die Red Bull in haar gelederen heeft (gehad). Teambaas Christian Horner komt superlatieven tekort om de prestatie van Verstappen te bechrijven.

Verstappen Japan 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen mag zichzelf tweevoudig wereldkampioen noemen. Na een galavoorstelling op het glibberige Suzuka pakte de Nederlander verrassend de titel. Het was vooral verrassend omdat bijna niemand erop had gerekend dat er 25 punten zouden worden uitgedeeld aan de winnaar.

Dat mag de pret echter niet drukken. Teambaas Christian Horner was na afloop lyrisch over de tweede titel van Verstappen. "Onverwachts werden we kampioen! Een fenomenale prestatie van Max en het team. We dachten dat we een punt tekort zouden komen."

"Maar goed. Verstappen is dit jaar voortreffelijk geweest. We hadden wat lastige races aan het begin van het seizoen, maar de manier waarop het team heeft teruggeslagen en de manier waarop hij heeft gereden: hij heeft het kampioenschap gedomineerd, net als hij in Japan dominant heeft gewonnen!"

De titel is dan ook niet meer verdiend volgens Horner, die als bewijs wijst naar de race op Suzuka. "25 seconden op Leclerc in ongeveer evenveel ronden is een enorme prestatie. Met Checo op P2 is het ook fantastisch voor hem en de titelstrijd der constructeurs. Dus ja, we zijn in onze nopjes met deze uitkomst. Max is een wel verdiende kampioen!", glundert hij.

Verstappen in de vorm van zijn leven

Horner genoot dit seizoen van zijn stercoureur, die volgens hem op de toppen van zijn kunnen presteert. "Om het te doen met nog vier races te gaan is wonderbaarlijk. Max was dit jaar van een andere planeet en heeft het kampioenschap gedomineerd. Hij reed met volwassenheid en overtuiging."

"Max is in de vorm van zijn leven. Hij rijdt ongelooflijk goed en het team is exceptioneel. De kracht en diepte binnen onze organisatie is immens. We zijn heel trots op Max en het team. We gaan genieten van dit moment, maar we blijven ons focussen op de constructeurstitel en de tweede plek van Checo."

Tot slot benadrukt Horner dat er geen mooiere GP was om de titel te pakken. "Je had geen beter script kunnen schrijven, om hier in Japan te winnen. Honda heeft bevestigd dat ze tot en met 2025 mee blijven doen en een van de Honda-helden achter de schermen is meegegaan naar het podium. Dat was de enige juiste keuze. Een heel trots moment voor iedereen van Honda Racing Competition."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"