Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner komt superlatieven tekort na titel Verstappen: "Max was van een andere planeet"

Na Sebastian Vettel is Max Verstappen nu de tweede meervoudig kampioen die Red Bull in haar gelederen heeft (gehad). Teambaas Christian Horner komt superlatieven tekort om de prestatie van Verstappen te bechrijven.

Max Verstappen mag zichzelf tweevoudig wereldkampioen noemen. Na een galavoorstelling op het glibberige Suzuka pakte de Nederlander verrassend de titel. Het was vooral verrassend omdat bijna niemand erop had gerekend dat er 25 punten zouden worden uitgedeeld aan de winnaar. Dat mag de pret echter niet drukken. Teambaas Christian Horner was na afloop lyrisch over de tweede titel van Verstappen. "Onverwachts werden we kampioen! Een fenomenale prestatie van Max en het team. We dachten dat we een punt tekort zouden komen." "Maar goed. Verstappen is dit jaar voortreffelijk geweest. We hadden wat lastige races aan het begin van het seizoen, maar de manier waarop het team heeft teruggeslagen en de manier waarop hij heeft gereden: hij heeft het kampioenschap gedomineerd, net als hij in Japan dominant heeft gewonnen!" De titel is dan ook niet meer verdiend volgens Horner, die als bewijs wijst naar de race op Suzuka. "25 seconden op Leclerc in ongeveer evenveel ronden is een enorme prestatie. Met Checo op P2 is het ook fantastisch voor hem en de titelstrijd der constructeurs. Dus ja, we zijn in onze nopjes met deze uitkomst. Max is een wel verdiende kampioen!", glundert hij.

Verstappen in de vorm van zijn leven

Horner genoot dit seizoen van zijn stercoureur, die volgens hem op de toppen van zijn kunnen presteert. "Om het te doen met nog vier races te gaan is wonderbaarlijk. Max was dit jaar van een andere planeet en heeft het kampioenschap gedomineerd. Hij reed met volwassenheid en overtuiging." "Max is in de vorm van zijn leven. Hij rijdt ongelooflijk goed en het team is exceptioneel. De kracht en diepte binnen onze organisatie is immens. We zijn heel trots op Max en het team. We gaan genieten van dit moment, maar we blijven ons focussen op de constructeurstitel en de tweede plek van Checo." Tot slot benadrukt Horner dat er geen mooiere GP was om de titel te pakken. "Je had geen beter script kunnen schrijven, om hier in Japan te winnen. Honda heeft bevestigd dat ze tot en met 2025 mee blijven doen en een van de Honda-helden achter de schermen is meegegaan naar het podium. Dat was de enige juiste keuze. Een heel trots moment voor iedereen van Honda Racing Competition."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen