Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner komt superlatieven tekort voor 'uitmuntende' Verstappen

Christian Horner is als vanzelfsprekend heel blij met de overwinning van Max Verstappen in Canada. Daarentegen moest de teambaas van Red Bull Racing ook dealen met een uitvalbeurt van Sergio Perez.

Verstappen race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een race met twee gezichten voor Red Bull. Daar waar Max Verstappen de race onder verschillende omstandigheden won, viel Sergio Perez na een crash uit. Christian Horner is in ieder geval zeer tevreden met de prestaties van Verstappen, zo vertelt hij bij Viaplay.

"In zo'n race kunnen zoveel dingen misgaan. Het was nat, dan was er de cross-over naar de droogweerbanden, toen kwam er weer regen en droogde de baan weer op. Max was uitmuntend en Max en het team werkten in volledige harmonie samen. Aan de pitmuur maakten we de juiste calls op het juiste moment, ook met de juiste banden. Het was een grote race om te winnen na de teleurstelling van Monaco twee weken geleden."

Horner vervolgt: "We hebben de race gewonnen en dat moesten we doen. Lando Norris en George Russell hebben aan de leiding gereden, maar Max leidde toen het er toe deed. We deden de cross-over naar de slicks op het juiste moment. We maakten voortdurend aanpassingen tijdens de race. Het team, de engineers en natuurlijk Max, waren uitstekend tijdens de race."

Verstappen klaagde tijdens de race nog wel over de ophanging en het rijden over de kerbstones. "Ik denk dat we ons een beetje hebben verbeterd ten opzichte van Monaco. Je kunt zien welk tempo we hadden aan het einde van de race, om na de safety car weg te kunnen rijden. Dat is bemoedigend, maar we hebben nog werk te doen. We hebben zes van de negen keer gewonnen, maar het voelt alsof de tegenstand niet ver achter ons ligt", aldus Horner.

Dan schakelt de teambaas over naar Perez, die uitviel door een crash. Hij verloor de controle over de RB20 en beschadigde de achtervleugel, waarna hij zijn auto in de pitbox parkeerde. "Het was moeilijk. Hij was progressie aan het maken toen het circuit droger werd, maar toen was daar de spin. Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo. Maar er is één ding dat hij altijd heeft laten zien in de afgelopen vier jaar en dat is dat hij in staat is om terug te komen. Hij is een taai iemand en zal zich herpakken en sterk terugkomen in Barcelona en de races daarna", zo sluit Horner af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024