Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner komt superlatieven tekort voor Verstappen: "Buitengewoon!"

Max Verstappen pakte de eerste startpositie voor de sprintrace in de Verenigde Staten. Red Bull-teambaas Christian Horner prijst zijn coureur de hemel in.

Verstappen Horner Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen gaat vanaf de perfecte startpositie aan de sprintrace in de Verenigde Staten beginnen. De Nederlander troefde George Russell met twaalf duizendsten af en zag titelrivaal Lando Norris niet verder komen dan de vierde plaats. Christian Horner prijst Verstappen de hemel in tegenover Viaplay.

"Max was solide in de gehele sprintkwalificatie", vertelt Horner. "Natuurlijk is het lastig, want je hebt maar één rondje aan het einde. Hij maakte het waar, dus het is een perfecte start van het weekend. Zijn laatste sector was sterk, vooral bocht 19 was buitengewoon. Hij deed het perfect, een foutloze ronde."

Horner ziet het als boost voor het team: "Het is voor iedereen goed om een sterke start van het weekend te beleven. Ik kan me niet eens herinneren wanneer we voor het laatst poleposition hebben gepakt. In Spa hadden we op pole moeten staan, ware het niet dat Max een straf voor een motorwissel had. Dit is een goede start, maar de punten worden op zaterdag en zondag verdeeld. De sprintrace levert goede informatie op en er kunnen daarna aanpassingen worden doorgevoerd. Het is bijna een proefritje en de omstandigheden zullen weer anders zijn."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"