Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner komt superlatieven tekort voor Verstappen: "Die sector was waanzinnig"

Max Verstappen wist met overmacht de poleposition te pakken in Abu Dhabi, zelfs tot verrassing van teambaas Christian Horner.

Max Verstappen legde de best mogelijke basis voor de allesbepalende race van het seizoen. Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de tweede positie, terwijl Sergio Perez zichzelf als vierde kwalificeerde. "We hebben het slipstreamen deze ochtend besproken en we verlaagden ons downforce niveau. Het was de enige optie om Mercedes' te evenaren op de rechte stukken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na Q1 dacht dat we de tijden van Lewis nooit zouden halen." "In Q2 kwam het wat meer naar ons toe. We hadden een blokkend voorwiel op de medium, wat niet ideaal was. Hierdoor werden we gedwongen om de zachte band te gebruiken. Beide runs in Q3 waren exceptioneel. Checo die Max de slipstream gaf op beide rechte stukken, dat was absoluut perfect teamwork."

Horner: "Een van Verstappens beste rondes van het jaar"

Horner looft zijn stercoureur, maar bedankt ook Perez die een slipstream gaf aan de Nederlander. "Dit was een van Max zijn beste rondes van het jaar. Ook de tweede ronde, die hij afbrak, wist hij zijn tijd te evenaren. De tow is ongeveer één of tweede tienden waard, maar zeker geen halve seconde." "Max zijn laatste sector was gewoon waanzinnig!", jubelt hij bij Sky Sports. Horner genoot met volle teugen van de manier waarop Verstappen reed. "Max heeft echt alles gegeven, hij reed met zijn hart. Alles wat hij in zich had heeft hij deze sessie gegeven. Checo heeft zich een zeer goede teamgenoot getoond, door zijn optimale ronde op te geven en Max die performance te geven. Je kan niet om meer vragen. We hebben nu de pole, nu moeten we die morgen gaan verzilveren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden