Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner komt woorden tekort voor Verstappen: "Ongelooflijk wat hij liet zien"

Max Verstappen pakte voor het eerst in zijn carrière de pole op het circuit van Barcelona, tot grote tevredenheid van teambaas Christian Horner.

Max Verstappen wist de Spaanse Grand Prix al meermaals op zijn naam te schrijven, maar startte de race nog nooit vanaf pole. Ditmaal stond er geen maat op de Nederlander tijdens de kwalificatie, waarin hij een halve seconde sneller was dan de rest van het veld.

Teambaas Christian Horner heeft lovende woorden over voor de Nederlander: "Ongelooflijk wat hij liet zien vandaag. Hij voelde zich een met het circuit en zijn snelheid was ongelooflijk."

"We bespraken of we die laatste run nog zouden, maar besloten toch naar buiten te gaan voor het geval dat Lewis zijn tijd zou verbeteren. Toen dat niet het geval was braken we Max zijn run af", blikt Horner terug in gesprek met Viaplay. Verstappen zat in zijn vliegende ronde overigens ruim onder zijn pole tijd.

Van een grote glimlach was geen sprake in de andere pitbox bij Red Bull, waar Sergio Perez wederom in de fout ging. Is de titeldruk te hoog geworden voor hem? Horner hoopt dat de Mexicaan zichzelf kan herpakken.

"Verschillende coureurs hebben verschillende behoeften op bepaalde momenten. Ik denk dat Monaco een tik voor hem was, maar we moeten ervoor zorgen dat hij zijn vertrouwen terug krijgt. Hij reed zo goed dit jaar tot dan."

Bekijk het volledige interview met Horner hieronder.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'