Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner laakt 'spectaculair slechte' keuze Ricciardo: "Hij zag Verstappen opbloeien"

Daniel Ricciardo verliet Red Bull aan het einde van 2018 voor Renault. Sindsdien hebben we de Australiër niet meer steevast vooraan het veld gezien. Christian Horner hekelt de keuze van zijn voormalig coureur.

Daniel Ricciardo kwam in 2011 als Red Bull-junior de Formule 1 in bij het HRT-team. Na twee seizoenen Toro Rosso (2012 - 2013) maakte hij de overstap naar Red Bull, waar hij meteen Sebastian Vettel versloeg. Na vijf seizoenen in de hoofdmacht besloot hij echter de overstap te maken naar Renault. Zelf zei hij 'een nieuwe omgeving' nodig te hebben, maar sinds zijn vertrek bij Red Bull heeft de coureur eigenlijk alleen maar in het middenveld rondgereden. Bij Renault was hij in twee jaar tijd goed voor twee podiumplekken, waarna hij opnieuw een stap maakte. Momenteel is Ricciardo bezig aan zijn tweede seizoen bij McLaren. Hij heeft het enorm lastig bij de Britse renstal, al behaalde hij vorig jaar wel zijne eerste zege sinds zijn vertrek bij Red Bull. Dit jaar heeft zijn team geen goede auto gebouwd, dus lijkt er wederom een seizoen verloren te gaan.

Ricciardo vertrok vanwege Verstappen

In gesprek met hde Australische Daily Telegraph wordt Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd naar de keuze van Ricciardo om het team te verlaten. Horner kan er weinig begrip voor opbrengen. "We hebben hem 'stratosferische' aanbiedingen gedaan", zo laat de Brit optekenen, waarmee hij natuurlijk bedoeld dat Red Bull Ricciardo enorme bedragen heeft aangeboden. Horner zegt dat zijn voormalig coureur een slechte keuze heeft gemaakt, maar weet stiekem ook wel waarom Daniel besloot ergens anders zijn heil te zoeken. "Zijn timing was spectaculair slecht. Hij kon echter zien dat Max aan het opbloeien was en Ricciardo wilde niet de tweede coureur worden." Tot slot benadrukt Horner wel dat Red Bull het jammer vond om de Australiër te zien vertrekken, want hij is volgens de teambaas een geweldige coureur met een geweldig karakter. Momenteel staat Ricciardo na twee races in het 2022-seizoen op de teleurstellende negentiende plaats in het kampioenschap.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst