Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner lacht om boegeroep: "Niet het hartelijkste ontvangst voor Verstappen in Mexico"

Christian Horner is wel het één en ander gewend in de Formule 1. Boegeroep is ook niet nieuw voor hem en in de Verenigde Staten moet hij lachen om de voorspelbaarheid ervan aan het adres van Max Verstappen. Om over de aankomende race in Mexico nog maar te zwijgen...

XPB 1247887 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten op het podium gelauwerd werd om zijn overwinning, steeg her en der vanaf de tribunes boegeroep op, ongetwijfeld deels vanuit de Mexicaanse fans. Als Red Bull-teambaas Christian Horner daarnaar gevraagd wordt ten overstaan van onder andere RacingNews365 kan hij een gniffel niet onderdrukken, zeker niet als hij wordt gevraagd wordt wat hen te wachten staat in Mexico dit weekend.

"Ik verwacht niet dat Max het allerhartelijkste ontvangst zal krijgen in Mexico", zo antwoordt hij nog altijd met een lach om de mond. "But that is water of a ducks back", zo laat hij er een mooi gezegde op volgen wat zoveel betekent als dat het op Verstappen nauwelijks effect zal hebben.

Van schurk tot held en andersom

"Het ene jaar ben je nog de schurk, het jaar erop kan je plots de held zijn", zo vervolgt de Brit, die daarop inhakend ook nog de vraag krijgt hoe hij verwacht dat Red Bull als team ontvangen zal worden, met name na de opmerkingen van Helmut Marko enige tijd terug over de afkomst van Perez in relatie tot zijn werkhethos. Daar maakt Horner zich al helemaal geen zorgen om.

"Nee, daar maak ik me niet druk om. Het team staat vierkant achter Checo en sowieso achter beide coureurs. We houden van het racen in Mexico, evenals van de Mexicaanse fans en hun passie. Ik bedoel dat stadiongedeelte.. alles is uniek. Daar kijken we als team zeer naar uit."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen