Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner lacht om totale Red Bull-dominantie: "Best eenzaam hier aan de top"

Twaalf races, twaalf overwinningen. Red Bull is ongeslagen begonnen aan de zomerstop en dat zorgt vanzelfsprekend voor vreugde bij het topteam. Christian Horner vindt de gang van zaken ook wel prima zoals ze zijn.

Na een intens Formule 1-seizoen in 2021, waarin Max Verstappen en Lewis Hamilton tot het gaatje vochten voor de titel, domineert Red Bull sinds 2022 de Formule 1. Vooral in het huidige seizoen lijkt niemand in de buurt te komen van Max Verstappen (en af en toe Sergio Perez). Misschien wat minder spannend voor de F1-fans, maar voor teambaas Christian Horner is de huidige gang van zaken wel prettig. In de ESPN Unlapped- podcast vergelijkt de Red Bull-teambaas het huidige F1-seizoen met de bloedstollende strijd in '21. "Ik slaap op dit moment beter dan ik toen deed! Ik heb liever 250 punten in the pocket dan 2 puntjes. Voor 2021 had ik nog geen grijze haren, maar sindsdien ben ik wel wat ouder geworden." "We zijn nog maar negentien maanden verder en het is fantastisch om te zien hoeveel er is veranderd. In 2021 waren we de uitdager, de jager en Mercedes de gejaagde. Ze hebben zeven jaar lang als een stoomwals door de Formule 1 geknald. We hadden toen nog niets te verliezen, zetten alle op alles en het lukte!" Anno 2023 wint Red Bull alles en is het team van Verstappen en Sergio Perez ineens de dominante factor. Horner lacht: "Het is best eenzaam hier aan de top, maar hoe het team dit heeft aangepakt is fantastisch. De resultaten in '22 waren al geweldig en het feit dat we dat matchen of zelfs overtreffen in '23 is bizar."

Red Bull zeer verrast

De huidige resultaten van Red Bull komen natuurlijk niet vanzelf en waren ook absoluut niet verwacht binnen het team. Horner vervolgt: "Zelfs in onze wildste dromen hadden we ons niet voor kunnen stellen dat we ongeslagen de zomerstop zouden beginnen, met zowel de winst in races en sprintraces." "We wisten in februari wel dat we een goede auto hadden, maar we hadden ook verwacht dat Ferrari verder zou bouwen op vorig jaar en Mercedes er ook weer bij zou staan. We waren compleet verrast dat we zó competitief zijn in vergelijking met onze concurrenten", aldus de teambaas van de Oostenrijkse renstal.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel