Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner lacht Wolff uit na reactie Verstappen: "Dan begrijp je er helemaal niets van"

Bullshit, zo noemde Max Verstappen de opmerking van Toto Wolff over het verschil tussen de Nederlander en zijn teamgenoot Sergio Perez. Volgens Christian Horner tonen de opmerkingen aan dat de Mercedes-teambaas er maar weinig van snapt.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
Stomverbaasd was Toto Wolff door de verschillen in Zandvoort, en eerder dit jaar, tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Hij suggereerde daarbij dat de Red Bull-bolide helemaal naar smaak van Verstappen is ontwikkeld, maar de Nederlander reageerde daar gepikeerd op.

"Bullshit commentaar", vertelde Verstappen aan de media waaronder RacingNews365 in Monza. "Zo zit het niet, ik rijd gewoon zo snel mogelijk. Ik ben er niet om tegen de jongens te zeggen 'geef me meer, want zo vind ik het fijn'. Ik zeg gewoon: 'ontwerp de snelste auto voor me en ik ga ermee aan de slag', want elke auto rijdt elk jaar een beetje anders."

"Mensen vragen 'wat is jouw rijstijl?' Mijn rijstijl is niet iets speciaals. Ik pas me aan aan wat ik nodig heb om de auto snel te laten rijden. Voor mij is het heel belangrijk dat je je rijstijl kunt aanpassen aan wat de auto nodig heeft."

Horner reageert

In Monza wordt ook Red Bull-teambaas Christian Horner geconfronteerd met de suggestie van Wolff over de 'voor Verstappen ontwikkelde Red Bull-bolide'. De Brit sluit zich aan bij zijn stercoureur als hij hoort hoe Verstappen erop reageerde en zet vraagtekens bij het F1-verstand van zijn Mercedes-evenknie.

"Ik ben het helemaal eens met Max. Als Toto denkt dat we onze auto rond een coureur ontwikkelen, dan toont dat aan dat hij helemaal niet begrijpt hoe een racewagen en een team zich ontwikkelen. Je ontwikkelt de auto om zo snel mogelijk te zijn."

"Soms zijn snelle auto's ook lastige auto's, in het verleden hebben we dat vaak gezien. De coureurs passen zich daar aan aan. De goede coureurs, die je in natte, gemengde, droge, gevarieerde omstandigheden ziet, de elite coureurs, passen zich heel snel aan", benadrukt de Red Bull-leidsman.

En dat is juist waarom Verstappen zo schittert, meent hij. "Dat is een van Max' kwaliteiten, het vermogen om zich snel aan te passen aan het gevoel en de grip die een auto aan hem geeft. Maar er is zeker geen kant die we op gaan waarbij we zeggen 'laten we dit aanpassen zodat het beter bij de coureur past'."

Nee, Verstappen neemt daarin niet de leiding. "We proberen namelijk een zo snel mogelijke auto te ontwerpen en ontwikkelen. Onze middelen, onze simulaties, onze windtunnel, die wijzen ons de weg."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"