Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner legt bal bij Ricciardo: "Hij heeft het zelf in handen"

Daniel Ricciardo lijkt op dit moment in zijn Formule 1-carrière eerder te moeten denken aan zijn pensioen dan dat hij volgend jaar nog op de grid terug te vinden is. Volgens de teambaas van Red Bull, Christian Horner, ligt de toekomst van de Australiër grotendeels in zijn eigen handen.

Ricciardo China FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met nul punten uit vier races is Daniel Ricciardo afgereisd naar China. Dat is juist een baan waar de Australiër in het verleden successen behaalde. Zo pakte hij in China in 2018 een van zijn acht Grand Prix-overwinningen. Daar waar de goedlachse Ricciardo voor het 2024-seizoen nog zei dat hij voor het Red Bull-zitje in 2025 wil gaan, wordt er nu steeds meer gesproken over een vroegtijdig einde van zijn loopbaan in de koningsklasse van de autosport.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, gaat in op de prestaties van Ricciardo. "Het is nog vroeg, toch? Zijn seizoen is nog niet echt begonnen. Hij heeft wat problemen gehad en ik denk dat hij zelf toegeeft dat hij dit jaar tot nu toe ondermaats heeft gepresteerd", zo legt Horner uit tegenover onder meer RacingNews365. "We zijn pas bij race vijf. Dit is een baan die historisch gezien sterk is voor hem en hij won hier voor ons op geweldige wijze in 2018. We zullen zien hoe de dingen zich ontvouwen."

Horner vervolgt: "Ook de coureurs die bij Visa Cash App RB (RB) rijden, hebben een Red Bull-contract. We houden die coureurs (waaronder Ricciardo, red.) en hun ontwikkeling goed in de gaten. En ik moet zeggen dat Yuki Tsunoda een geweldige start van het seizoen heeft en erg goed rijdt. Wij zijn zeer geïnteresseerd in de coureurs van ons zusterteam."

Hoe kijkt de teambaas van Red Bull eigenlijk naar de hele situatie van de Australiër? Is het bijvoorbeeld mogelijk dat hij wordt vervangen door Liam Lawson? "Ik denk dat het heel erg in de handen van Daniel ligt. Hij moet een vorm laten zien die niet alleen bij ons, maar mogelijk ook bij anderen de aandacht trekt. Dit is een baan die hem eerder goed heeft gelegen en er is ook een sprintrace."

"Het wordt dus interessant om te zien of hij zijn seizoen hier echt kan starten. Er wacht natuurlijk een coureur met het talent van Liam Lawson, die staat te popelen om een kans te krijgen. Maar er staat niets vast over wanneer of zelfs dat het zal gebeuren. De prioriteit ligt zeker bij de coureurs die op dit moment rijden en we zullen zien hoe dat uitpakt", zo sluit Horner af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen