Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hoort positieve geluiden vanuit 'niet te onderschatten concurrent'

Teambaas Christian Horner staat met Red Bull in 2022 voor het eerst sinds 2014 aan de start van het Formule 1-kampioenschap als de regerend wereldkampioen bij de coureurs. Dat schept verwachtingen, maar Horner is op zijn hoede voor een waslijst aan concurrerende teams, zo laat hij optekenen in een exclusief interview met RacingNews365.

De Formule 1 anno 2022 krijgt een andere aanblik. Vooral omdat de auto's er door de nieuwe technische reglementen zo anders uitzien, maar misschien ook wel door een (licht) gewijzigde rangorde van het Formule 1-veld. Red Bull-teambaas Christian Horner sluit niet uit dat andere teams zich van voren melden en noemt in gesprek met RacingNews365 Ferrari specifiek bij naam. "Het wordt zeer interessant nu de regels zo anders zijn dan voorheen. Het wordt fascinerend om te zien hoe de teams zich die nieuwe regels eigen hebben gemaakt", zo begint de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez, om vervolgens de naam 'Ferrari' te laten vallen. "Ferrari is naar alle maatstaven erg vroeg begonnen met de nieuwe auto en er klinken veel positieve geluiden vanuit Maranello. We moeten Ferrari niet onderschatten, zoveel is wel zeker. En natuurlijk zal Mercedes ook sterk zijn, dat leidt geen twijfel", vervolgt de Brit, die ook de kleinere teams niet buiten beschouwing kan en wil laten. "Misschien dat bepaalde teams nog voor verrassingen kunnen zorgen, denk daarbij bijvoorbeeld aan McLaren of een team als Alpine. Misschien dat Aston Martin ergens mee op de proppen weet te komen."

Horner: "Regels zijn strikt opgeschreven"

Als we doorvragen en nagaan of Horner al specifieke geluiden heeft gehoord vanuit of over teams met betrekking tot mogelijke vondsten, antwoordt hij ietwat ontwijkend: "In dit stadium van het jaar zijn dat niet meer dan 'Chinese whispers' (woorden die van mond tot mond een eigen leven zijn gaan leiden, red.)." "Ik denk dat de reglementen bovendien dermate strikt zijn opgeschreven dat ze weinig ruimte laten voor mazen in de wet, zoals bijvoorbeeld met de dubbele diffuser . En als men wel iets heeft weten te vinden, dan zien we dat op z'n vroegst pas tijdens de eerste race." "Maar je houdt altijd dat de creativiteit van de engineers grenzen verleggen. Dat is nu eenmaal hun werk. En ik denk ook echt dat we enkele boeiende innovaties gaan zien, maar alle regels zijn dus vrij strikt opgetekend. Dat maakt het juist interessant om te zien waar de teams mee komen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'