Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner legt uit waarom Red Bull sneller was dan Ferrari: "Dat gaf ons de overhand"

Menigeen was het er na de eerste drie Formule 1 Grands Prix van 2022 over eens dat de Ferrari de beste auto is van dit seizoen. Op Imola echter was de F1-75 van de Scuderia niet opgewassen tegen de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. Hoe dat kwam? Teambaas Christian Horner legt uit.

Ferrari won met Charles Leclerc de openingsrace van het jaar in Bahrein. Saoedi-Arabië werd een prooi voor Max Verstappen, waarna in Australië Charles Leclerc weer zegevierde. Aangekomen in Imola bleek er vanaf de zaterdag geen maat meer te staan op Max Verstappen en misschien ook wel niet op Red Bull. Ook Sergio Perez immers rekende af met Leclerc. Als teambaas Christian Horner ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt waarom Red Bull hier sneller was dan Ferrari, komt hij met een uitgebreid antwoord. "Zoals we in Melbourne hebben kunnen zien, werken de banden in een heel specifiek window en ik denk dat we hier in Imola de setup op orde hadden", zo luidt hij zijn antwoord in.

"We zagen dat Charles ondertussen wat meer worstelde met de voorbanden dan wij. Dat zagen we op zaterdag in de sprintrace en tegen het einde van race op zondag zagen we dat opnieuw. Dat gaf ons de overhand", aldus Horner, die natuurlijk ook de rol van Verstappen daarin niet onbesproken wil laten. "Max wist de race perfect te managen en ook Checo (Perez, red.) was in staat een gaat te trekken naar Leclerc om vervolgens die marge te handhaven." "En los van één uitstapje door het gras van Perez kwamen we nooit onder al te veel druk te staan."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024