Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"

Max Verstappen won de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar moest in de laatste stint wel een aanval van Lando Norris afslaan. Christian Horner denkt dat Red Bull een fout heeft gemaakt in de vrije trainingen.

SI202405190461 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen trok na een intens gevecht met Lando Norris de zege naar zich toe in Imola. De Nederlander leek simpel naar de overwinning te rijden, maar in de slotfase versnelde Norris flink. Zodoende moest Verstappen toch nog alle zeilen bijzetten en hield hij zeven tienden over op de streep. Christian Horner looft zijn stercoureur.

"Een geweldige teamprestatie", zo vat Horner het weekend samen bij Viaplay. "We draaiden de vrijdag om in poleposition en de overwinning. Het was een zwaarbevochten zege, vooral omdat Lando nog kwam aanstormen in de slotfase. Max was echter fenomenaal en maakte geen enkel foutje in de laatste 25 ronden. Zo pakten we een moeilijke én belangrijke zege."

Horner keek wel met verbazing naar Norris en geeft toe dat Red Bull misschien een fout heeft gemaakt. "De eerste helft van de race hadden we alles onder controle, maar met twintig rondjes te gaan versnelde Lando ineens. Je hoorde Max klagen over de voorbanden en de temperatuur. De banden waren vrij hard en we hebben ze op vrijdag niet getest. Achteraf is dat misschien een fout geweest en hadden we meer informatie nodig."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"