Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner looft Gasly na degradatie: "Hij zag het allemaal positief in"

Pierre Gasly wist zichzelf in de tweede seizoenshelft wonderbaarlijk op te richten en de weg naar boven weer in te zetten, nadat hij in de zomer na tegenvallende resultaten was geslachtofferd. Red Bull-teambaas Christian Horner was onder de indruk van zijn Franse pupil.

Gasly Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Enkele weken voor zijn degradatie kreeg Pierre Gasly afgelopen zomer nog te horen van Helmut Marko en Christian Horner dat hij het seizoen gewoon af mocht maken bij Red Bull. Toch ontving hij niet veel later een belletje van Marko met de boodschap dat hij zou worden teruggezet naar Toro Rosso.

Het kon wel eens het begin van het einde betekenen. De Fransman zat overduidelijk op de schopstoel en een matige tweede seizoenshelft had wel eens voor een vertrek uit de Formule 1 kunnen zorgen, maar wonder boven wonder rechtte hij de rug, presteerde de rest van het seizoen prima en scoorde zelfs een podium.

Genoeg reden voor een aantal lovende woorden van Red Bull-teambaas Christian Horner, die blij is hoe de Fransman is omgegaan met zijn demotie: "In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en teleurgesteld te zijn over zijn degradatie, zag hij er het positieve van in", zo stelt de Brit vast.

"Hij was namelijk niet weggestuurd uit het talentenprogramma van Red Bull en had nog steeds een Formule 1-stoeltje. Bij Toro Rosso, in een omgeving met minder druk, reageerde hij fantastisch, al was die auto misschien iets makkelijker te besturen dan die van ons", zo concludeert Horner.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull