Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner looft Honda: "Nieuwe motor en chassis vormen tezamen een waar kunstwerk"

Een zichtbaar opgewekte Christian Horner woonde de shakedown van de nieuwe Red Bull RB16 bij. Hij sprak natuurlijk van een bijzonder moment, maar gaf ook aan dat er alle reden is voor optimisme.

Horner 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het is natuurlijk fantastisch om de de RB16 voor het eerst op de baan in actie te zien, ook al is dat op een koud Silverstone", zo begint Red Bull-teambaas Christian Horner zijn verhaal voor de camera van Red Bull zelf. "Het is altijd spannend om het jaar te beginnen met een filmdag, ook al is de tijd die je op de baan mag doorbrengen beperkt."

Het seizoen 2020 wordt een belangrijk jaar voor het team van Max Verstappen. In 2019 is met de komst van Honda gezaaid om dit seizoen te kunnen gaan oogsten. Horner ziet het seizoen vol optimisme tegemoet: "We hebben een geweldig debuutseizoen met Honda op laten volgen door een zeer positieve winter. De bezieling waarmee Honda te werk gaat is indrukwekkend te noemen en zowel op het gebied van de motor als op het gebied van het chassis zijn stappen gemaakt."

"De manier waarop we de nieuwe Honda-motor in het nieuwe chassis hebben weten te integreren, is werkelijk een waar kunstwerk", vervolgt de teambaas, die niet kan wachten tot het seizoen écht begint.

"We gaan er allemaal vanuit dat er een soort harmonica-effect optreedt en dat alles wat dichter bij elkaar komt te zitten. Met 22 Grands Prix in het vooruitzicht is dat echt iets om naar uit te kijken. Het wordt een lang seizoen, het wordt een zwaar seizoen, maar wel een seizoen waarin we het de anderen hopelijk zeer lastig kunnen maken."

De nieuwe Red Bull van Verstappen in detail

De Red Bull Racing RB16 van Max Verstappen en Alexander Albon is onthuld. RacingNews365 licht in dit album de opvallendste veranderingen aan de 2020-wagen toe.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull