Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft kampioenschapsstrijd met Ferrari: 'Veel meer voldoening dan bij Mercedes'

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het een eer om tegen het iconische Ferrari te strijden. Vergeleken met de strijd met Mercedes vorig seizoen, geeft het de Britse teambaas meer voldoening.

Jarenlang was het Mercedes die de Formule 1 domineerde, soms in gevecht met Red Bull en soms met Ferrari. Een strijd om het kampioenschap tussen Red Bull en Ferrari is sinds 2014 echter niet meer voorgekomen. Tot nu. Zowel Max Verstappen als Sergio Perez van Red Bull nemen het dit seizoen op tegen Charles Leclerc en Carlos Sainz in de strijd om de wereldtitel. Red Bull-teambaas Christian Horner geniet van de gevechten tussen zijn team en de Scuderia, zo vertelt hij tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport . "Het is mooi om tegen Ferrari te racen, het is een iconisch en historisch team", begint Horner. "Tegen hen strijden geeft meer voldoening dan het strijden tegen Mercedes." De strijd tussen Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton was niet altijd even respectvol. De twee tikten elkaar geregeld van de baan en ook de teambazen lieten zich soms meeslepen in het heetst van de strijd. Met Ferrari is "de strijd tot nu toe respectvol geweest", vertelt Horner joviaal. "Ze hebben een snelle wagen en twee topcoureurs. Ik verwacht een lange strijd die het hele seizoen zal gaan duren." Toch sluit de teambaas van Red Bull niet uit dat ook Mercedes zich kan voegen in de strijd. "Ze zijn een team met heel veel expertise en zijn zeer goed voorbereid. Om daarover een oordeel te kunnen vellen, moeten we de zomerstop afwachten."

Horner: 'Het maakt niet uit welke coureur Ferrari verslaat'

Ondanks het feit dat Leclerc een enkele keer ongelukkig is uitgevallen, lijken hij en Max Verstappen de titanen te zijn dit seizoen. Het is niet de eerste keer dat de twee talenten het tegen elkaar opnemen, zo vertelt Horner. "Het zijn beide twee exceptionele coureurs, ze hebben ook altijd het maximale eruit gehaald in de opstapklassen waar ze hebben gereden, als kind al, en het is geweldig voor de Formule 1 dat we nu dit één-op-één duel hebben tussen hen." Wie de titel mee naar huis neemt, maakt Horner niet uit, zo lang het maar één van zijn coureurs is. "Het doel is om Ferrari te verslaan, om onze wagens voor die van hen te krijgen. Het is niet belangrijk met welke coureur dat gebeurt, het belangrijkste is dat we Max en Checo de beste kans geven om dat doel te bereiken."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024