Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner looft kampioenschapsstrijd met Ferrari: 'Veel meer voldoening dan bij Mercedes'

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het een eer om tegen het iconische Ferrari te strijden. Vergeleken met de strijd met Mercedes vorig seizoen, geeft het de Britse teambaas meer voldoening.

Horner Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Jarenlang was het Mercedes die de Formule 1 domineerde, soms in gevecht met Red Bull en soms met Ferrari. Een strijd om het kampioenschap tussen Red Bull en Ferrari is sinds 2014 echter niet meer voorgekomen. Tot nu. Zowel Max Verstappen als Sergio Perez van Red Bull nemen het dit seizoen op tegen Charles Leclerc en Carlos Sainz in de strijd om de wereldtitel.

Red Bull-teambaas Christian Horner geniet van de gevechten tussen zijn team en de Scuderia, zo vertelt hij tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport. "Het is mooi om tegen Ferrari te racen, het is een iconisch en historisch team", begint Horner. "Tegen hen strijden geeft meer voldoening dan het strijden tegen Mercedes."

De strijd tussen Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton was niet altijd even respectvol. De twee tikten elkaar geregeld van de baan en ook de teambazen lieten zich soms meeslepen in het heetst van de strijd. Met Ferrari is "de strijd tot nu toe respectvol geweest", vertelt Horner joviaal.

"Ze hebben een snelle wagen en twee topcoureurs. Ik verwacht een lange strijd die het hele seizoen zal gaan duren." Toch sluit de teambaas van Red Bull niet uit dat ook Mercedes zich kan voegen in de strijd. "Ze zijn een team met heel veel expertise en zijn zeer goed voorbereid. Om daarover een oordeel te kunnen vellen, moeten we de zomerstop afwachten."

Horner: 'Het maakt niet uit welke coureur Ferrari verslaat'

Ondanks het feit dat Leclerc een enkele keer ongelukkig is uitgevallen, lijken hij en Max Verstappen de titanen te zijn dit seizoen. Het is niet de eerste keer dat de twee talenten het tegen elkaar opnemen, zo vertelt Horner.

"Het zijn beide twee exceptionele coureurs, ze hebben ook altijd het maximale eruit gehaald in de opstapklassen waar ze hebben gereden, als kind al, en het is geweldig voor de Formule 1 dat we nu dit één-op-één duel hebben tussen hen."

Wie de titel mee naar huis neemt, maakt Horner niet uit, zo lang het maar één van zijn coureurs is. "Het doel is om Ferrari te verslaan, om onze wagens voor die van hen te krijgen. Het is niet belangrijk met welke coureur dat gebeurt, het belangrijkste is dat we Max en Checo de beste kans geven om dat doel te bereiken."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

22 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt