Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft Verstappen en Perez om extra knappe prestatie in kwalificatie

Max Verstappen en Sergio Perez legden beslag op respectievelijk de tweede en vierde startplaats voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Volgens teambaas Christian Horner is dat in het bijzonder voor de Red Bull-coureurs een knappe prestatie.

Je mag er vanuit gaan dat tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië het merendeel van de auto's was afgesteld voor de naar verwachting droge race van vandaag. Dat betekent dat Max Verstappen en Sergio Perez met minder vleugel reden, iets wat meer regel dan uitzondering is voor Red Bull. Zo bevestigt ook teambaas Christian Horner ten overstaan van Sky Sports F1 . "We rijden doorgaans inderdaad met minder downforce dan de andere jongens. Dat werkt doorgaans wat beter voor ons in de race", aldus de Brit. "Maar in deze omstandigheden (de regen tijdens de kwalificatie, red.) is het knap lastig met dat gemis van wat extra downforce. Dus ik denk dat onze beide coureurs het in dat opzicht geweldig hebben gedaan."

Wat verwacht Horner van de race?

Max Verstappen slaagde er door gele vlaggen niet in zijn laatste ronde op topsnelheid te voltooien. Jammer, maar meer ook niet, zo oordeelt Horner: "Dat zijn van die dingen die gebeuren, het maakt de race op zondag des te interessanter." Wat de race misschien nóg interessanter maakt, is dat voor Horner grote vraagteken dat er boven hangt: "De meeste coureurs reden op vrijdag een longrun van hooguit vier ronden, dus we komen wat dat betreft op zondag een beetje in het onbekende terecht." "Maar met de Ferrari's om ons heen en met Perez die er ook goed bij staat, spelen er veel variabelen mee. Als het een droge race wordt, worden de strategie en de bandenslijtage heel belangrijk. We zien dit jaar dat de auto's elkaar beter kunnen volgen, wat bepalend wordt in Maggotts and Beckets en wie weet zet het fraaie Britse zomerweer op zondag wel door."

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"