Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft Verstappen en Perez na 'nieuwe' mijlpaal voor Red Bull

Max Verstappen en Sergio Perez starten de GP van Abu Dhabi vanaf de voorste startrij. Het is de eerste één-twee van Red Bull sinds 2018, tot grote blijdschap van teambaas Christian Horner.

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Mexico in 2018 scoorde Red Bull een één-twee in de kwalificatie. Max Verstappen en Sergio Perez starten in Abu Dhabi vanaf respectievelijk P1 en P2 en teambaas Christian Horner is daar natuurlijk ongelooflijk blij mee. "Het was een geweldige kwalificatie van het team", looft hij. "Onze eerste front row lockout van het jaar en de eerste sinds 2018. We zijn ontzettend blij met de performance en het geeft ons de mogelijkheid om ons succesvolste seizoen ooit op een mooie manier af te sluiten." De Red Bull-teambaas is onder de indruk van Verstappen en zijn twintigste poleposition. "Die behaalde hij door een schitterende ronde te rijden. Hij gaf Checo daarbovenop ook nog eens een tow, waardoor de tweede plaats ook werd veiliggesteld."

Red Bull richt zich op Perez in Abu Dhabi

De wereldtitels zijn al een tijdje binnen voor Verstappen en Red Bull, daar achter is het spannend. Perez en Ferrari-coureur Charles Leclerc staan op exact hetzelfde aantal punten. Het is voor Perez dus zaak om boven zijn rivaal te eindigen om zilver te pakken in de coureursstand. Horner laat weten dat het hele team zich daar op zal richten. "We konden ons geen betere zaterdag wensen, maar nu begint het echte werk pas. We moeten ons focussen op het best mogelijke resultaat op zondag: er voor zorgen dat Checo tweede wordt in het coureurskampioenschap", aldus de Britse teambaas.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media