Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner looft Verstappen na 'verschrikkelijk' rampweekend

Het Grand Prix-weekend van Singapore ging op meerdere fronten mis voor WK-leider Max Verstappen. Toch is teambaas Christian Horner lovend over onder andere zijn comeback in de race.

Max Verstappen kon ondanks meerdere tegenslagen toch nog een aantal WK-punten scoren door als zevende over de finish te komen in de GP van Singapore. Een fantastische race was het niet, nadat de Nederlander al in de kwalificatie een grote tegenslag kreeg te verwerken. Door een fout van Red Bull moest hij zijn snelle ronde afbreken en startte hij vanaf de achtste plaats op de grid. Bij de start van de race op zondag ging het meteen weer mis. De bolide van Verstappen schoot in anti-stall en al voor de eerste bocht verloor hij enkele plaatsen. Later in de race had hij ook nog eens pech met een safety car én maakte hij een kostbare fout. Christian Horner blikt voor de microfoon van onder andere RacingNews365 terug op een zwaar weekend voor zijn stercoureur. "Max heeft overduidelijk een verschrikkelijk weekend gehad. Op zaterdag plaatste hij zich al buiten de gebruikelijke posities op de grid en bij de start kreeg hij te maken met anti-stall. Vanaf dat punt was het duwen en trekken en kon hij door het veld komen, maar vervolgens had hij weer pech en kreeg Lando Norris juist een gratis pitstop. Anders had Max al in de top vijf kunnen rijden." "Bij de herstart was er geen temperatuur in de banden, waardoor zijn wielen blokkeerden en hij met enorme flatspots weer een pitstop moest maken." Verstappen gaf niet op en met een nieuw setje zachte banden wist de Nederlander zijn teambaas te verbazen. "Hij had een ontzettend indrukwekkende comeback vanuit de achterhoede en wist Lewis Hamilton én Sebastian Vettel in te halen in de laatste ronde", looft Horner.

Horner kan niet wachten op GP van Japan

De Grand Prix van Singapore was de eerste race waar Verstappen zijn titel kon veiligstellen, maar een P7-finish was hiervoor niet voldoende. De volgende race in Japan heeft de WK-leider wederom een poging om zijn tweede titel te veroveren. Voor Red Bull en natuurlijk vooral voor Honda is Suzuka hier een fantastische plek voor. Horner kan dan ook niet wachten op de GP van Japan. "Het is fantastisch om daar weer te zijn. Er heerst een hele unieke sfeer en het publiek is razend enthousiast. Natuurlijk is Honda een cultmerk in Japan en het is ook nog eens een mega circuit. Het is geweldig om daar weer te zijn en we kunnen niet wachten om te racen voor het enthousiaste publiek daar."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst